Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Piken till Holmén: ”Var väl i Annelund?”

Samuel Holmén jublar med lagkamrater efter 1-0. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Samuel Holmén tvåmålsskytt. Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Samuel Holmén, 34, har haft det tungt sedan återkomsten till allsvenskan. 

Men när Elfsborg slog Örebro blev han tvåmålsskytt – och fick en hjärtlig pik av C Mores Patrik Westberg i direktsändning: 

– Det har väl inte hänt sedan du spelade i Annelund? undrade kommentatorn.  

Samuel Holmén lämnade moderklubben Annelunds IF för Elfsborg 1999. Sedan flyttade han till Danmark 2007 innan karriären 2010 fortsatte i Turkiet. 

2017 flyttade mittfältaren hem till Elfsborg igen och skrev på ett 4,5-årskontrakt, men han har precis som hela laget haft det motigt. I fjol blev det inte ett enda mål och inte en enda assist i allsvenskan.  

Men nu kan det alltså ha vänt. Holmén högg direkt på en billig retur av Örebrokeepern Oscar Jansson och petade in 1-0 i minut fyra. En halvtimme senare var det dags igen. 

34-åringen fick skottläge – och placerade säkert in 2-0 med en bredsida. Elfsborg tryckte gasen i botten och Pawel Cibicki rullade in 3-0 före paus. 

C Mores Patrik Westberg. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Piken till Samuel Holmén 

Och i halvtidintervjun undrade alltså C Mores kommentator Patrik Westberg om det var första gången Samuel Holmén gjorde två mål i samma match sedan tiden i lilla Annelund. 

– Nä, det hände allt i Turkiet några gånger. Det är alltid trevligt att göra mål. Utdelningen är bra, men vi måste upp och vara mer aggressiva. Jag tycker faktiskt inte att vi gör en speciellt bra halvlek, vi ska dominera ännu mer. Men det är klart... det står 3-0 och jag ska inte låta dum, men vi måste höja presspelet, svarade elfsborgaren innan han gav sin syn på lagets insatser nu jämfört med i fjol. 

– Nu är det en ny säsong och saker och ting har satt sig. Vi är mer bekväma i försvaret och vi har fått in några kvalitetsspelare där uppe. Vi har många fler alternativ att anfalla på än vad vi haft tidigare, säger Holmén till C More. 

Nordin Gerzic. Foto: PER KARLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Elfsborg körde över Örebro

Örebros Nordin Gerzic hade lättare att hålla sig för skratt. 

– Vi ger dem tre mål, det är vad som händer. De får tre mål på inga målchanser alls. Vi passar bollar där vi inte ska passa. Juniormisstag. Men gör vi ett mål i andra börjar de darra, säger Gerzic till C More. 

Men så blev det inte. I stället skickade inhopparen Dennis Hümmet in 4-0. Carlos Strandberg halvlåg när han tofflade in reduceringen och talangen Jake Larsson tåpajade in 4-2, men närmare än så kom inte Örebro.