Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Piken från Blåvittfansen – efter skrällvärvningen

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Kolbeinn Sigthorsson är klar för IFK Göteborg.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Kolbeinn Sigthorsson gjorde den ”förbjudna övergången” mellan AIK och IFK Göteborg. 

Men hos Blåvitt-fansen finns ingen bitterhet. 

– Som Blåvitt-supporter är man inte jätteirriterad över att någon har kostat AIK massa pengar utan att leverera, säger John Pettersson, ordförande i supporterklubben Änglarna. 

Under onsdagen stod det klart: IFK Göteborg skrällvärvar islänningen och AIK-floppen Kolbeinn Sigthorsson. 

En värvning som kan röra upp känslor, eftersom anfallaren går mellan rivalerna AIK och IFK Göteborg. 

– Jag reagerar på Håkan Milds vis: Det är en bra spelare och vi tycker alltid om bra spelare. Det är klart att det är en överraskande värvning, men tittar man på vad Blåvitt har saknat i sin trupp så passar han in i den profilen. Sen har han haft det tufft i AIK, men som Blåvitt-supporter är man inte jätteirriterad över att någon har kostat dem massa pengar utan att leverera, säger John Pettersson, ordförande i supporterklubben Änglarna.

Misslyckades i AIK

Men du känner ingen bitterhet över att värva från rivalen AIK? 

– Surt är det inte. Det är klart, sist vi provade detta hette den spelaren Amin Affane. Det gick ju så där. Jag är inte så fokuserad på vart spelaren kommer ifrån närmast. Jag struntar rätt hårt i vad Kolbeinn gjorde 2020, om han gör ett bra 2021. 

Så du tror på succé? 

– Nej, tror på succé, gör man någonsin det, haha... Jag är försiktigt positiv. Det här kan nog bli bra. Sen är jag svag för islänningar i Blåvitt. Det har fungerat. 

Kolbeinn Sigthorsson hade ingen lyckad sejour i AIK, och innan han anlände till Stockholmsklubben misslyckades han med målskyttet i både Galatasaray och franska Nantes. 

– Mål är ett enkelt mått på komplicerade spelare. Kolbeinn har säkert många andra egenskaper. När han får vara skadefri och frisk håller han ju en ganska hög allsvensk nivå. 

Så det är jubel i Blåvitt efter den här värvningen? 

– Om man ska se lite cyniskt på det så tror att det folk tänker är: Ett ettårskontrakt till Kolbeinn är för att hålla anfallarpositionen i truppen fram till sommaren när det kommer en annan anfallare, med initialerna MB (Marcus Berg) från Ryssland.