Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petad: ”För bra för att sitta på bänken”

Hosam Aiesh.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Hosam Aiesh.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Roland Nilsson, 56, har valt andra spelare före i två raka matcher. 

I förlustmötet med Kalmar FF byttes offensive stjärnan Hosam Aiesh, 25, in – som högerback. 

– Jag är för bra för att sitta på bänken, säger Aiesh. 

Roland Nilsson föredrar en rakare fotboll än den som spelades under Poya Asbaghis ledning. I förlustmötet med Kalmar FF (1-2) körde IFK Göteborg 4-4-2 med Tobias Sana och Alhassan Yusuf på var sin kant, men båda centrerade mycket. 

Yttern Hosam Aiesh, köpt för omkring sex miljoner kronor, fick inte plats i startelvan och det fick han inte mot FC Köpenhamn senast heller. 

Han kommenterar petningen så här: 

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är absolut inte där jag vill vara. Sedan tycker jag att jag är för bra för att sitta på bänken. Sedan får vi se hur det blir i framtiden. 

”Inga problem mellan mig och Roland”

Har du fått någon förklaring? 

– Ja, innan matchen. Att det blir viktigt att vinna andrabollar i dag och då valde han de spelarna han valde på planen. Sedan... spelsättet vi kör nu är väldigt annorlunda än innan. Vi kör väldigt rakt. Jag kanske inte är den bästa fotbollspelaren för det spelsättet med tanke på det kan jag förstå att jag inte är nummer ett på min position. Så är det, säger Aiesh. 

Har du och Roland en bra dialog? 

– Ja, det är absolut inga problem mellan mig och ”Rolle”. Han har kommit hit för att ta poäng och tar ut det laget han tycker är bäst. Det är upp till honom, men det är klart att man inte vill sitta på bänken. 

Hosam Aiesh inbytt som högerback

När IFK Göteborg låg under med 2-0 byttes Hosam Aiesh in som högerback. 

– Jag ser mig absolut inte som högerback. Jag tror inte att det är min position utan bara vid enstaka tillfällen när vi ligger under. 

Hur är din form? 

– Jag känner mig bra, det gör jag ju. Samtidigt är det svårt att komma in när de spelar med fembacklinje och jag är högerback. Det var samma mot Köpenhamn. Jag fick kanske fyra-fem minuter. Jag kanske inte har hunnit visa upp mig för ”Rolle”, det kanske tar lite tid. 

Vilken position vill du helst spela på? 

– Det jag önskar är att spela bred högerytter och det har jag inte gjort på ett tag. Jag gillar att slicka sidlinjen och utmana. Men nu behöver man komma in mer i mitten och det måste jag kanske lära mig. 

Roland Nilsson motiverar beslutet att hålla Aiesh utanför startelvan så här: 

– Kombinationen som vi har haft har fungerat bra. Det har varit lite för lite tid för att vi ska göra någon förändring utan att veta vad utfallet blir.