Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Paulinhos ersättare slog till – BK Häcken bröt förlustsviten

Vänsteryttern Leo Bengtsson. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Leo Bengtsson kramas om av lagkompisarna. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Paulinhos ersättare (?) har presenterat sig. 

Leo Bengtsson, 21, slog till när BK Häcken bröt förlustsviten. 

– Den satt fint i bortre, säger vänsteryttern. 

BK Häcken hade två förluster i Atlantic Cup i Portugal inför den avslutande matchen mot FC Astana från Kazakstan. 

Då klev två nyförvärv fram. Först gjorde Leo Bengtsson från Hammarby 1-0 innan den finske landslagsmannen Jasse Tuominen rullade in 2-0 mellan benen på målvakten. FC Astana reducerade, men BK Häcken kunde hålla undan och vinna med 2-1. 

– En bra och insats mot ett bra motstånd, en intensiv match. Jag tycker att vi håller i bollen och spelar bra. Skönt att få med sig en vinst också, säger Leo Bengtsson, som gjorde ett fint mål. 

Erik Friberg tog en avledande löpning och den unge vänsteryttern fick ett bra skottläge. Bollen prickade han in i bortre hörnet. 

– Fantastiskt skönt att få göra mitt första mål i BK Häcken. Det känns väldigt bra. 

”Den har man hört...” 

Frågan har länge varit vem som ska fylla luckan efter Paulinho, nu i Hammarby, på vänsterkanten. Leo Bengtsson, Ali Youssef eller någon annan? 

– Paulinhos ersättare... den har man hört. Men det är bara motiverande. Det är bara att köra på så får vi se hur det blir, säger Bengtsson, som trivs i sin nya miljö. 

– En jättefin klubb med bra spelare. De har tagit hand om mig bra. Allt är positivt, säger 21-åringen. 

BK Häcken åker hem från Portugallägret på onsdag. Sedan väntar ett sista träningsmöte med Sarpsborg innan det är dags för allvaret i Svenska cupen.