Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är bara glad att jag kan spela fotboll just nu”

”Paka” har inlett säsongen bra med tre mål på åtta matcher.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Blåvitts Patrik Karlsson Lagemyr har slitit med ett skadehelvete under flera års tid. Nu är han äntligen tillbaka på fotbollsplanen igen – och det med besked. 

Efter åtta spelade matcher har mittfältaren noterats för tre mål. 

– Jag är bara glad att jag kan spela fotboll just nu och förhoppningsvis blir det bättre och bättre, säger ”Paka”.

Efter många år med stora skadebekymmer briljerade Patrik Karlsson Lagemyr i allsvenskan under våren 2019. ”Paka” var en av seriens hetaste spelare – fram till dess att olyckan slog till igen. 

Den 29 juni, borta mot Östersund vek sig knät i en närkamp. Dagarna senare kom besked: korsbandet var av. 

Nu är Patrik Karlsson Lagemyr äntligen tillbaka på fotbollsplanen igen och han är en av blott tre spelare i Blåvitt som startat samtliga åtta matcher i säsongsinledningen. Han leder dessutom den interna skytteligan med sina tre mål. 

– Det har känts helt okej, jag har ändå gjort tre mål även om jag känner att jag har mycket kvar att ge. Det tar tid att kunna komma in i allting igen med allt vad det innebär. Jag är bara glad att jag kan spela fotboll just nu och förhoppningsvis blir det bättre och bättre. 

Redo för nionde matchen från start

Kan du känna att du är extra försiktig på planen, rädd för att åka på en skada igen?

– Nej. Jag går ut som att ingenting har hänt, annars hade det känts fel. Det funkar inte att gå runt och tänka på det och det är faktiskt ganska skönt. Jag kanske tänker på det lite ibland, men då är det mer att jag njuter av att äntligen kunna spela igen. 

Hur har det här tuffa matchandet känts för din del?

– Det är klart att det är speciellt för alla. Fysiskt känner jag mig bra hela tiden, sedan hade jag nog inte förväntat mig att kunna spela så mycket som jag ändå har gjort. Det är mycket koppla på och koppla av samtidigt som man inte får något gratis genom extra adrenalin från publiken. Sen är det alltid kul att spela fotboll, så är det. 

Känner du dig fit for fajt för 90 nya minuter?

– Ja, absolut.