På väg att lämna – klubbarna överens

Yasin under en av årets första träningar med Häcken.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Ahmed Yasin.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Häcken är bara detaljer från att sälja Ahmed Yasin.

Enligt SportExpressens uppgifter är klubben överens med turkiska Denizlispor om en övergång – och planen är att spelaren ska flyga till Turkiet inom kort för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen och skriva på kontraktet.

BK Häcken värvade in Alexander Jeremejeff inför den här säsongen och därmed återvände den förre skyttekungen till klubben efter en sejour i Tyskland. 

Sedan tidigare har det ryktats om att Daleho Irandust är på väg att säljas, där Groningen och Dynamo Kiev är två intresserade klubbar.

Enligt SportExpressens uppgifter ser det nu ut som om Häcken också säljer Ahmed Yasin till turkiska Denizlispor. Klubbarna är överens om övergångssumman och spelaren väntas att flyga ner till Turkiet inom kort om inget oförutsett händer. 

Yasin återvände till BK Häcken från Al Khor i Qatar för två säsonger sedan och har sedan dess varit en tongivande spelare i klubben. Nu fortsätter alltså karriären i Turkiet. 

Helsingborgs Mix Diskerud är också på väg att skriva på för Denizlispor och därmed väntas de båda spelarna bli lagkamrater.