Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Victor, 32, betalar fansens resa: ”En otroligt fin gåva”

Blåvitt-supportrarnas tifo i hemmamatchen mot Örebro i söndags.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Blåvitt har gått kräftgång i år – men supportrarna fortsätter att kraftsamla för att stötta laget i krisen.

Nu kliver en privatperson in och betalar resa och biljett för fansen som åker till Blekinge för bortamatchen mot Mjällby på söndag.

– Jag har tänkt länge på hur jag ska göra för att stötta klubben och kom fram till att detta är bästa sättet, säger Victor Hansson, 32.

– Vi trodde nästan att någon drev med oss, säger Supporterklubben Änglarnas ordförande John Pettersson, 37, om det oväntade stödet.

IFK Göteborg tog en viktig seger mot Örebro i söndags.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Det var under måndagen som John Pettersson, ordförande i Supporterklubben Änglarna, lät meddela på Twitter:

”Vaknade alltså upp till den helt galna nyheten att en privatperson, en ängel i ordets rätta bemärkelse, skänkt pengar till oss för att vi ska fylla bortastå på Strandvallen.”

Vem denne privatperson är har hittills varit höljt i dunkel, men nu kan GT berätta att det är 32-årige Victor Hansson som ligger bakom initiativet. 

Sedan elva år lever han, som han uttrycker det, i exil men han följer ändå IFK Göteborg på nära håll.

Nu går han in och sponsrar både resa och matchbiljett för bortasupportrarna som väljer att åka till matchen mot Mjällby på söndag.

– Att åka ur allsvenskan… det hade varit så fruktansvärt. Därför vill jag att vi skickar så mycket folk det bara går till Mjällby, trots att det är pisstråkig väg dit och att det är oktober. Det är inte den sexigaste matchen, men förhoppningsvis är det väl spenderade pengar. Om det blir några pengar över så går de till bortamatchen mot Degerfors, säger han utan att vilja gå in på hur mycket pengar det rör sig om.

Victor Hansson är Blåvitt-supportern som sponsrar både resa och matchbiljett till IFK Göteborgs supportrar inför bortamatchen mot Mjällby.
Foto: PRIVAT
Blåvitt-supportrarnas tifo i hemmamatchen mot Örebro i söndags.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Vågar inte se matcherna

Själv vågar Victor Hansson inte längre titta på matcherna från utlandet. 

– Det är för min hälsas skull. Så fort det kommer en långboll ner mot Anestis får jag ett nervöst sammanbrott. Jag brukar alltid kolla på matcherna, men i år har det varit för jobbigt. Jag följer ändå matcherna live via GT, men ibland blir jag förbannad när det går för lång tid mellan uppdateringarna, haha. 

Han tror ändå att IFK Göteborg spelar i allsvenskan 2022. 

– Segern mot Örebro betyder väldigt mycket, det kommer att gå vägen.

Supporterklubben Änglarna välkomnar den oväntade stöttningen från Blåvitt-supportern.

– En helt osannolik händelse egentligen. Vi trodde nästan någon drev med oss när detta dök upp morgonen efter Örebromatchen. All kredd till min föregångare på ordförandeposten Sara Pudic, som var den som tog emot samtalet och sydde ihop detta, säger Änglarnas ordförande John Pettersson.

Han fortsätter: 

– Givetvis är vi otroligt tacksamma. Detta möjliggör bästa möjliga stöd mot Mjällby. Blåvitt är fortfarande i ett utsatt läge och mot ÖSK såg vi vad publiken kan betyda. Den här gåvan kan faktiskt vara tungan på vågen.

”Blåvitt är som bäst när vi alla gör vad vi kan efter förmåga”, säger Supporterklubben Änglarnas ordförande John Pettersson om gåvan.
Foto: PRIVAT
”Blåvitt är som bäst när vi alla gör vad vi kan efter förmåga”, säger Supporterklubben Änglarnas ordförande John Pettersson om gåvan.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Änglarna: ”En otroligt fin gåva”

Sara Pudic, 23, före detta ordförande i Änglarna: 

– Han skrev till mig på Facebook natten till i går och jag trodde först att det var något konstigt. ”Hej, jag är en ängel i exil som vill betala för alla bussar till Mjällby”. Herregud, vad är detta, men jag kollade upp honom och gav honom vårt kontonummer. Tio timmar senare kom en väldigt stor summa in där, det var helt galet. Det här ger möjlighet för någon som kanske inte hade haft råd att åka eller för någon som kanske aldrig ens varit på en bortamatch. Och nu ger vi verkligen laget rätt förutsättningar där nere, det känns helt magiskt.

För supporterklubben har de senaste dagarna handlat mycket om att lösa logistiska frågor inför bortaresan.

– Det blev en väldigt intensiv måndag med att styra om allt kring bussarna, fixa matchbiljetter och lösa allt det praktiska. Men det är för den goda sakens skull och vi gör det så gärna. Det är en otroligt fin gåva och öronmärkt till bästa möjliga ändamål, så jag är glad och mycket tacksam att sådana änglar finns. Blåvitt är som bäst när vi alla gör vad vi kan efter förmåga. Vissa målar fantastiska tifon, vissa åker på alla matcher och sjunger tills de stupar. Victor har gjort det här, och det har han all heder av. Nu hoppas vi att så många som möjligt tar sig till Strandvallen, säger John Pettersson.