Wernblooms pik till Mattias Bjärsmyr

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Mattias Bjärsmyr, 34, slog till två gånger om mot Sirius. 

Efteråt blev han pikad för sin målgest av Pontus Wernbloom, 34. 

– Att det blev ett sådant snack. Jag fattar det inte, säger Bjärsmyr. 

Mittbacken började med att skarva in Tobias Sanas frispark i första halvlek och prickade i slutet av matchen in 2-0 efter en hörna. 

Bjärsmyr firade på precis samma sätt som han gjorde när han nätade mot Östersund senast – genom att göra samma hopp och armrörelse som Juventusstjärnan Cristiano Ronaldo. 

– Jag har ju en målgest och frågade Pontus innan matchen om jag skulle göra den igen. Det är ju en vanlig målgest, säger han. 

– Ja, men du är 34 år. Då gör man typ den här, säger Pontus Wernbloom och sträcker upp en näve i luften. 

– Jag bjuder på den, replikerar Bjärsmyr som totalt noterades för fyra mål i årets allsvenska, hans målmässigt bästa säsong någonsin i högsta serien. 

”Hade vi fått en straff hade jag tagit den”

– Om jag är överraskad? Både ja och nej. Jag har känt att man faktiskt har siktat på mig också. Det beror lite på vem man spelar med. Kul att göra mål, men jag bryr mig faktiskt inte så mycket. Jag är glad om Blåvitt vinner.

Mittbacken är också på delad andraplats i Blåvitts interna skytteliga tillsammans med Alexander Farnerud. Bara Tobias Sana och Patrik Karlsson Lagemyr har gjort fler (fem).

– Hade vi fått en straff i dag hade jag tagit den. Men att jag är där uppe... det säger ju mer om att vi haft svårt att göra mål. 

Tack vare segern mot Sirius och Östersunds förlust mot Malmö FF så slutar IFK Göteborg på tolfte plats efter ett mycket jobbigt år. 

Är det skönt att säsongen är över? 

– Ja, det är skönt. Det har varit mycket, det var tre matcher i veckan under ganska lång tid. Och pressen som var... men vi löste det på ett bra sätt. Tre vinster och en oavgjord på de fyra sista är starkt i det läget när du är i Blåvitt. Det är inte samma sak i en mindre klubb. Vi var pressade, det är inget att säga om det, säger Bjärsmyr. 

Wernbloom: Har känts mer naturligt

Den rutinerade kompisduon är optimistisk inför nästa säsong. 

– För egen del har det känts mer naturligt att komma ner på mittfältet på slutet. Jag ska försöka hålla kroppen i trim och tycker att det känns bra inför framtiden, säger Wernbloom. 

– Man är aldrig bättre än sin senaste match och jag går härifrån med två mål, säger Bjärsmyr och garvar.