Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oscar Wendt tränar med IFK Göteborg

Oscar Wendt dök upp på Blåvitts träning under lördagen.Foto: HARTMUT BOESENER / EIBNER-PRESSE / IMAGO/EIBNER IMAGO SPORTFOTODIENST
Kennet Andersson och Pontus Farnerud.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Det var ett kärt ansikte på Kamratgården i Göteborg under Blåvitts träning.

Oscar Wendt, 34, är tillbaka i Göteborg och tränar med Blåvitt.

– En fjäder i hatten till staben varje gång, säger Blåvitts sportchef Kennet Andersson till GP.

Att gamla Blåvitt-spelare dyker upp med jämna mellanrum på Kamratgården är ett återkommande inslag. Bara detta året har spelare som Benjamin Nygren, Pontus Dahlberg, Carl Starfelt och Marcus Berg dykt upp.

På lördagens träning dök Oscar Wendt upp på – ännu ett välkänt ansikte. 

Samtidigt har frågan ställts huruvida Oscar Wendt planerar att göra som Jakob Johansson och Tobias Sanna bland annat, nämligen att återvända till Blåvitt.

Men i juni skrev vänsterbacken på ett nytt avtal med sin tyska klubb Borussia Mönchengladbach, som innebär att backen är knuten till klubben till och med 2021.

– Oscar har mycket erfarenhet nu, är en smart spelare och också en riktigt bra kille. Det var logiskt att vi förlängde hans kontrakt, sa tränaren Marco Rose då.

”Kul när de vill hälsa på”

Oscar Wendt ville dock inte ställa upp på en intervju efter träningen, men enligt det blåvita lägret ska spelaren ha fotat av lagets spelschema. En indikation på att spelaren planerar dyka upp på fler träningar.

– Som vanligt är det kul när de vill titta in och hälsa på, så är det ju. En fjäder i hatten till hela staben varje gång, säger Kennet Andersson till GP.

Kennet Andersson vill inte kommentera om det var aktuellt med en återkomst innan förlängningen med Borussia Mönchengladbach.

– Vi har kontakt med rätt många, inte alla som har spelat i Blåvitt, men rätt många. Sedan kan det bli mer eller mindre aktuellt. Det är klart att vi kollar upp sådana saker om man ska dra det generellt, säger Kennet Andersson till GP.

Oscar Wendt gick till Borussia Mönchengladbach 2011 och har varit klubben trogen sedan dess. I år slutade de på en fjärdeplats i den tyska ligan.