Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Örgryte räddade poäng – trots målvaktstavlan

Örgrytes Ajdin Zeljkovic.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Målvakten Robin Wallinder bjöd IFK Värnamo på 1-0. 

Men Örgryte kom igen och tog en poäng mot serieledarna. 

– Robin gör en fantastisk match efter den missen, säger anfallaren Ajdin Zeljkovic. 

Wallinder fick chansen när Fredrik Andersson kastat in handduken. Örgryte ska vara ett spelande lag, men vid ett tillfälle blev det lite för mycket av det goda. Wallinder fick bekymmer med bollen vid fötterna, försökte med en kort passning men den hamnade hos IFK Värnamos Oscar Johansson som enkelt gjorde 1-0 i minut 29. 

– Vi är ett lag och det är inte mycket att säga om. Gör en ett misstag är det som att hela laget gör det, men vi kom igen ganska bra efter det, säger Ajdin Zeljkovic. 

IFK Värnamo dominerade stundtals stort men i minut 77 skickade inbytte Anton Andreasson in ett inlägg som Elias Gustafson tajmade bra och ytterspringaren stötte in kvitteringen innan han kort därpå tvingades till ett byte på grund av skada. 

Sex raka utan förlust

Mötet i Småland slutade 1-1 och Örgryte är nu uppe i sex raka utan förlust. 

– Insatsen totalt sett var väl sisådär, vi kom inte upp i rätt nivå när det gäller det tekniska, men 1-1 är förstås bättre än förlust. Vi krigar bra och fortsätter vi så här kommer vi att ta våra poäng framöver. Vi är ödmjuka och tror på det vi gör, sedan får vi se hur långt det räcker, säger Ajdin Zeljkovic, som gjort nio mål i serien i år men som den här gången fick lämna planen mållös. 

– Jag hade ingen bra dag i dag, men det känns ändå okej och jag är i bra fysisk form. Något mål till skulle inte skada, men jag vet att när laget gör bra resultat så gynnar det mig personligen också.