Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ordbråket: ”Han vill alltid sätta press...”

Andreas Alm.Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Poya Asbaghi.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Det slutade oavgjort i Göteborgsderbyt mellan BK Häcken och IFK Göteborg.

Efter matchen hettade det till mellan tränarna Poya Asbaghi och Andreas Alm på presskonferensen.

– De spänner musklerna mer än jag sett på många år, kanske sen Micke Stahres dagar, säger Alm.

– Han vill använda alla presskonferenser till att sätta press på IFK Göteborg, säger Asbaghi.

Mötet mellan BK Häcken och IFK Göteborg slutade mållöst.

En av de stora snackisarna efteråt var Jakob Johansson, som gjorde sin första match från start i Blåvitt efter återkomsten.

Häckens tränare Andreas Alm var rejält imponerad av den forna landslagsspelarens insats.

– De tar hem Jakob Johansson när alla lag har kris. Jakob Johansson, Mattias Bjärsmyr och Christian Kouakou. Det visar muskler, de spänner det de har. De har en extern aktör som kommer in och hjälper. Det är bra för stan. Jag tror att det är bra för oss också, att Göteborg satsar på det sättet med pengarna från Nygren och fyller på med bra spelare, säger han och fortsätter:

”De spänner musklerna mer än på många år”

– Jakob gör jättefin match. Att ta hem en spelare av den digniteten är en dröm. Jag förstår att Poya är otroligt nöjd att få tillbaka honom. Det är landslagsklass. Kanske inte i dag när han spelar mittback, men ändå, säger han.

Häcken ligger just nu sex poäng före Blåvitt i tabellen, men Alm menar att hans lag måste se upp om de vill fortsätta vara bäst i Göteborg.

– Vi har sex poäng upp på dom. Men jag kan säga att när de kommer i gång får vi hålla ifrån. De spänner musklerna mer än jag sett på många år, kanske sen Micke Stahres dagar, säger Alm.

”Han vill alltid sätta press på IFK Göteborg”

Asbaghi menar att Alms uttalande är ett sätt att sätta press på Blåvitt.

– Jag kan tycka att nu har vi spelat matchen och då blickar man vidare med fokus mot sitt eget. Han vill använda alla presskonferenser till att sätta press på IFK Göteborg, säger Blåvitt-tränaren.

Alm svarar:

– Nej, jag berömmer er. Att ta hem Jakob Johansson är bra gjort. Hade vi haft möjligheten att göra det hade det varit jättebra. Om vi hade fått hem Gustafssons-bröderna eller så. Jag tycker att det är bra för fotbollen i Göteborg, säger han.

Johansson: ”Man var lite slö i benen”

Jakob Johansson ger sin syn på sin första 90-minutersmatch.

– Det känns helt okej, man var lite slö i benen där sista 15-20 men det funkade bra. Ett kvitto på att man håller.

På grund av Blåvitts försvarskris fick Johansson göra startdebuten som mittback. Något han dock inte hade särskilt mycket emot.

– Det blir lite enklare när man har hela spelet framför sig och mer huvudet som får jobba än kroppen.

– Det har inte diskuterats tidigare på träningar och så, utan det var någonting som passade bra inför den här matchen. Jag tyckte det kändes bra, säger han.

Vad känner du själv nu, mittback eller mittfältare?

– Klart man är lite osäker innan, i grund och botten ser jag mig fortfarande som en innermittfältare och det är där jag har spelat större delen av min karriär. Jag tyckte det funkade bra och är inte skrämd från att spela där i framtiden vid enstaka tillfällen.