Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ordbråket: ”Det han gjorde var galet fult”

Foto: C More
Foto: C More

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Tobias Sana gick vinnande ur stjärnduellen mot Ola Toivonen. 

Under matchen hade den landslagsmeriterade duon flera heta ordväxlingar med varandra. 

– Det han gjorde var galet fult. Han fick äta upp det han sa på planen, säger Tobias Sana. 

Behrang Safari stod för misstaget som fällde Malmö FF. I förlängningen avgjorde Alexander Farnerud finalen och cupguldet var därmed säkrat. 

Men matchen var tuff – med flera heta dueller och meningsutbyten. 

Tobias Sana anklagar bland annat Ola Toivonen för en stämpling, men ville inte berätta vad anfallaren sa i samband med händelsen. 

– Jag tar inte ifrån honom att han är en bra fotbollsspelare men det han gjorde var galet fult. Han stämplade min fot med mening. Jag tänker inte lägga min tid på honom, det är vi som har titeln. Han fick äta upp det han sa på planen. Jag tänker inte säga vad han sa, jag skiter i det, det stannar mellan oss. Han försökte psyka ner mig men jag är inte tolv år gammal.

”Skulle bara gratulera”

När Ola Toivonen efter slutsignal skulle gratulera IFK Göteborg till titeln gick Sana förbi, och C Mores kameror fångade upp hur lagkamrater fick gå mellan och sära på spelarna. 

Men enligt MFF-spelarna sa Toivonen och Sana ingenting till varandra efter slutsignalen. 

– Jag skulle bara hälsa och gratulera Jakob (Johansson) och Mattias (Bjärsmyr), säer Toivonen. 

Sana sa något till dig? 

– Han sa inte något till mig efter slutsignalen. Det är missuppfattat. Det var dock lite munhugg under matchen. Jag tror att han sa att han var besviken på tacklingen jag gjorde. 

Flera tuffa dueller

Men det var inte bara Ola Toivonen och Tobias Sana som hade heta dueller på planen. Även Mattias Bjärsmyr och Isaac Kiese Thelin var i flera närkamper. 

– Ja, det visste jag. Han (Kiese Thelin) brukar inte bjuda på så mycket annat, säger Bjärsmyr och fortsätter: 

– Det var väl okej. Det var tuffa kamper och samma med Ola. Ola är bra i vanliga fall, tyvärr spelar de inte på det sättet för hans skull. Det blev mycket Thelin där och det är inte alltid man behöver ta den duellen. Man får vara lite smart för han är bra på huvudet. 

Och att titeln säkrades mot just MFF har inte Mattias Bjärsmyr något emot. 

– Det är kul. De har gått bra i Champions League och Europa League, samtidigt som de har en annan ekonomi. Det är klart att man vill vara med där och fajtas. Det är rivaler sedan långt innan, så det är alltid kul. Jag känner många i MFF. Då är det kul att slå dem.