Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Öppnar upp om familje- fejden: ”De valde sida”

Paret tog en selfie i kyrkan och begav sig till festen.
Tobias Hysén.Foto: HENRIK JANSSON
Tobias Hysén gjorde 380 matcher för IFK Göteborg.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK JANSSON
Foto: CARK SANDIN / BILDBYRÅN
1 / 7

GÖTEBORG. Helena Hysén var inte bjuden när Tobias Hysén gifte sig med Maria.

Det fick ”Tobbes” syskon Anton och Annie att tacka nej till bröllopet.

I sin nya självbiografi ”Jag är inte klar” berättar Tobias Hysén att han hade svårt att förstå deras beslut.

– Jag kommer aldrig någonsin tycka att det är rätt beslut, säger han.

Tobias Hysén gifte sig med Maria 2014.Foto: NIKLAS HENRIKCZON
Tobias Hysén gifte sig med Maria 2014.Foto: NIKLAS HENRIKCZON

Den 22 november 2014 gifte sig Tobias Hysén med Maria Kaspersson i St. Laurentii kyrka i Falkenberg. Brudparet strålade av lycka under dagen och bland bröllopsgästerna fanns en rad fotbollsprofiler, som Anders Svensson, Stefan Selakovic och Mattias Bjärsmyr.

– Han har ju fått bingo, jublade pappa Glenn efter vigseln.

Vad många kanske inte visste då var att Tobias Hyséns halvsyskon Anton och Annie valt att tacka nej till att gå på bröllopet. Bakgrunden till deras val var att deras mamma Helena Hysén, Glenns exfru, inte var bjuden.

Det berättar Tobias Hysén i sin självbiografi ”Jag är inte klar” som han skrivit tillsammans med Joel Berglund och som ges ut i samband med Bokmässan den här veckan.

Utdrag ur Tobias Hyséns självbiografi

Inför bröllopet förklarade min mamma att hon helst inte ville att Helena skulle komma. Det var fortfarande jobbigt för henne att träffa Helena. Vi valde därför att inte bjuda henne. Det var inget svårt val att göra. Min mamma kommer alltid först. Beslutet ledde till upprörda känslor bland två av mina yngre syskon. Det slutade med att Anton och Annie tackade nej till inbjudan. För att visa solidaritet med sin mamma, bestämde de sig för att inte komma på bröllopet, vilket jag har svårt att förstå. Jag tror att de hade gjort samma sak i min situation. Det var tråkigt att det blev så.

”Blev väldigt besviken”

För GT berättar Tobias Hysén varför Helena inte var bjuden på bröllopet och om turerna som följde.

– Vi hade tänkt bjuda henne, hon var ju ändå med i 25 år och har varit en del av våra liv. Men sen ville inte mamma det. När farsan och Helena inte längre var gifta så tyckte och ville inte mamma att hon behövde vara där. Då blev det ett val mellan morsan och Helena och då var det ju en no-brainer på det sättet. Och då blev Helena väldigt besviken och ledsen och det förstår jag väl till viss del, säger han och fortsätter:

– Sedan var det inte mer med det förrän Anton och Annie valde att inte komma. Och det får stå för dem, jag kommer aldrig någonsin tycka att det är rätt beslut att göra. Men det är som det är, det är deras beslut.

Tobias Hysén skriver i boken att han inte har någon nära kontakt med Anton och Annie på samma sätt som med sin syster Charlotte.

– Så länge farsan och Helena var gifta träffades vi ändå en del eftersom vi var där på regelbunden basis. Men sedan vi blev vuxna har vi väl aldrig haft någon direkt relation med Anton och Annie. Dels för att de är mycket yngre och dels för att de lever ett annorlunda liv jämfört med en själv. Jag fick ju själv barn innan de blev vuxna. Vi har aldrig bott ihop på riktigt och aldrig skapat den relationen riktigt. Alexander är lite närmare i tid och har själv barn, så där har vi ändå umgåtts lite mer, förklarar ”Tobbe”.

Helena HysénFoto: KANAL 5
Anton Hysén.Foto: KANAL 5
Annie Hysén.Foto: KANAL 5

”Synd att det blivit som det blivit”

Han menar att bröllopet blev något av en vattendelare.

– Efter det beslutet så valde de lite sida – och det är fine. Men då behöver inte jag heller anstränga mig något nämnvärt. Sedan är det synd att det har blivit som det har blivit, det är fortfarande mina syskon så klart. Men i nuläget har vi så olika liv att vi ändå kanske inte hade umgåtts så mycket, säger Tobias Hysén.

Ses ni aldrig allihop?

– Vi gjorde det en gång i samband med att pappa och Helena skilde sig. Det kanske var bra att snacka ihop sig, och Annie var inte så gammal och Anton bodde fortfarande hemma. Det var mer för att kolla att allt var bra. Men mycket mer än så var det inte.

– Vi var på Alex och Linns inflyttningsfest nu och då pratade jag lite med Annie och Anton, men det känns som att det blivit att jag, pappa och Charlotte är på vår sida och Annie, Anton och Helena har hamnat på den andra. 

– Jag lägger mig inte i vad som händer däremellan. För mig är det upp till dem om de vill ha en relation eftersom de valde att inte ha det ett tag. Men jag har inget emot dem, det har mer blivit två sidor. Om du frågar mig vilken sida jag är på så är jag alltid på farsans eftersom det är min pappa. Så är det.

”Jag är inte klar” ges ut av Idrottsförlaget i samband med Bokmässan den här veckan.

GT har sökt Annie, Anton och Helena för en kommentar.

Omslaget till Tobias Hyséns självbiografi ”Jag är inte klar” som han har skrivit tillsammans med Joel Berglund.

LÄS MER: Här får Tobias Hyséns in Maria: ”Bingo”

Tobias Hysén sågar Hyséns:

Hoppade medverkan i familjens tv-serie • “Vill inte ha uppställda situationer”