Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Öppnar för Blåvitt: ”Är närmare i dag”

Oscar Wendt.
Foto: MARIO BUEHNER / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: SASCHA STEINBACH / EPA / TT

Till sommaren går Oscar Wendts kontrakt med Borussia Mönchengladbach ut.

Då öppnar 35-åringen för en återkomst i IFK Göteborg.

– Det ser närmare ut i dag än vad det gjorde för ett år sedan, säger Wendt till P4 Skaraborg.

Mattias Bjärsmyr, Pontus Wernbloom, Robin Söder och Jakob Johansson har redan vänt hem till IFK Göteborg efter sina år utomlands.

Frågan är vad som händer med Oscar Wendt.

Den 35-årige vänsterbacken, som lämnade Blåvitt 2006, förlängde förra sommaren sitt kontrakt med Borussia Mönchengladbach med ett år, vilket innebär att kontraktet med den tyska klubben går ut i sommar.

Marcus Berg, Mattias Bjärsmyr, Pontus Wernbloom och Oscar Wendt 2006.
Foto: BILDBYRÅN

”Det är ganska öppet”

– Vi trivs jättebra i Tyskland och har alltid gjort, men samtidigt är det klart att tiden som vi vill spendera i Sverige närmar sig. Jag har alltid sagt att jag har haft en önskan om att spela i Blåvitt, säger Oscar Wendt i en intervju med P4 Skaraborg och fortsätter:

– Det ser närmare ut i dag än vad det gjorde för ett år sedan. Men samtidigt vet man inte vad som händer, det är fotboll och svårt att planera allting. Så som det känns nu är det 50/50 kan man säga, det är ganska öppet vad som kan ske till sommaren.

Är Oscar Wendt nästa blåvita hemvändare?

– Vi får se, vi får se, svarar han kryptiskt.