Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dahlbergs ilska: ”Ett jävla skämt”

En oförstående mittback i Häcken.
Foto: Discovery+
Toivio drar ner Sigthorsson.
Foto: Discovery+
Blåvitt räddade poäng i slutsekunden.
Foto: Discovery+
Foto: Discovery+
Foto: Discovery+
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Häcken var på väg mot säsongens första seger.

I 96:e minuten kom kallduschen.

– Det är ett jävla skämt, säger Pontus Dahlberg efter att IFK Göteborg gjort 1-1 från straffpunkten.

Efter en mållös första halvlek började det hända saker i den andra.

Det var Häcken som var spelförande, men det var IFK Göteborgs Simon Thern, som var tillbaka i startelvan, som skapade den bästa möjligheten. Men mittfältarens avslut satt klockrent i ribban, till Pontus Dahlbergs lättnad.

Några minuter senare skulle Thern stå i centrum igen.

Leo Bengtsson hade tagit sig runt på vänsterkanten, men fick en grov feltouch och bollen rann ut över den kortlinjen. De blåvita spelarna började springa upp i banan för att förbereda sig för en inspark, men domaren pekade mot hörnflaggan.

Simon Thern, som till synes aldrig nuddade bollen, blev märkbart frustrerad och protesterade vilt. Men domslutet stod sig och på den efterföljande hörnan kunde Häckens mittback Godswill Ekpolo iskallt vricka in 1-0, helt ostört framför Giannis Anestis.

Blåvitt kvitterade i slutsekunderna

Hans andra allsvenska mål i karriären.

Efteråt diskuterades hörnsituationen flitigt i Discovery Plus kommentatorsbås.

– Det kommer på en hörna som inte skulle vara hörna, men så är det i fotboll ibland. Men typiskt att det blev mål i just en sån situation, säger kommentatorn Petter Barrling i sändningen.

– Så är det så klart. Det måste vara bittert. Det är felaktigt, det ska inte vara hörna, fyller Anders Andersson i.

I matchens slutskede följde en intensiv blåvit press mot Häcken, som fick ställa sig in på att försvara sin ledning. Närmast att kvittera var Kolbeinn Sigthorsson, som med ett par minuter kvar att spela serverades av Marek Hamsik.

Men Pontus Dahlberg stod för en, trodde man då, matchavgörande insats och avstyrde nicken.

Häcken såg ut att gå mot säsongens första allsvenska seger, men då, med sekunder kvar av tilläggstiden föll Sigthorsson i straffområdet efter en duell med Joona Toivo och domaren pekade på straffpunkten.

Där skickade Tobias Sana in 1-1, vilket också blev slutresultatet.

Toivio: ”Svårt att hitta orden”

Häckens mittback Joona Toivio är besviken.

– Det är inte straff. Vi springer nästan bredvid varandra. Det är en billig straff, det är duellspel, inte så att jag drar ner honom, säger han och fortsätter:

– Det är svårt att hitta orden... man fattar ju inte att domaren blåser straff där. Vi skulle ha vunnit i dag.

Blåvitts poängräddare Tobias Sana håller inte med.

– Helt ärligt, vi förtjänade segern. Jag tänkte lämna över straffen till Kolbeinn eftersom han fixade den, men han sa att jag skulle ta den. Jag hade lovat min dotter att jag skulle göra mål, så det var bara att kliva dit.

Häckens tränare Andreas Alm:

– Det är klart att det känns orättvist, men vi kan inte tycka synd om oss själva efter ett domslut. Det ska bli intressant att höra vad domaren säger, säger han.

– Pontus (Dahlberg) var bäst på plan i dag. För det var IFK som skapade de bästa chanserna. De hade fler skarpa lägen än vi.

Dahlbergs ilska efter straffen

Vad säger Dahlberg själv då?

– Vi har 1-0 i 95:e och blir bortdömda på tre poäng. Det är väldigt surt just nu. Alla som kan någon form av fotboll tycker nog att vi blir bortdömda om man ser situationen. Det är knappt kontakt och han dömer straff. För mig är det ett jävla skämt.

Häcken har spelat fem matcher i allsvenskan och tagit två poäng. Dahlberg konstaterar att Häcken just nu är ett bottenlag. 

– Vi ligger där nere och får betraktas som det i detta nu.