Olsson detaljer från BK Häcken

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

BK Häcken är bara små detaljer ifrån att landa en ny tung värvning. 

Enligt SportExpressens uppgifter väntas Martin Olsson välja spel med klubben från Hisingen om inget oförutsett inträffar. 

Häcken hoppas presentera spelaren inom den närmsta veckan. 

Det var i går som SportExpressen kunde avslöja att Martin Olsson valde mellan spel i Denizlispor, Pafos på Cypern eller BK Häcken. Landslagsmannen har tillhört Helsingborg sedan förra året och var en nyckelspelare i laget, som dock inte kunde hålla sig kvar i allsvenskan. När laget åkte ner till superettan var det oklart om vänsteryttern skulle vara kvar i klubben, framför allt med tanke på att 32-åringen siktar på att komma med i Sveriges EM-trupp till sommarens slutspel, där han främst konkurrerar med Pierre Bengtsson och Ludwig Augustinsson om en plats till vänster i backlinjen. 

Blir kvar i allsvenskan 

 Enligt vad SportExpressen erfar har nu spelaren gjort sitt val. Om det inte sker en tvärvändning eller något oförutsett inträffar närmaste tiden skriver Martin Olsson på för Andreas Alms lag. Häcken har varit mån om att få in spelaren under en längre tid och han ses som en ersättare till Adam Andersson, som tidigare gick som bosman till norska Rosenborg. 

Hoppas på att komma med i EM-truppen 

Därmed nobbar alltså Olsson en flytt till både Turkiet och Cypern och spelar allsvenskt i storsatsande Häcken, som det här året värvat in bland annat Alexander Jeremejeff och nu får laget av allt att döma också in en landslagsspelare i truppbygget inför 2021. Laget har även sålt Ahmed Yasin till Denizlispor i Turkiet och är nära att sälja Daleho Irandust till Toulouse i Ligue 2 i Frankrike.