Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ohlsson lurad efter armbågen: ”Sa att två tänder var borta”

Foto: ADFAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborgs Sebastian Ohlsson fick sig en armbåge av Ahmed Yasin och blev liggandes i smärtor.
Då blev IFK-kaptenen lurad av forna lagkamraten Peter Abrahamsson. 

– Han sa att två tänder var borta och jag hatar ju verkligen tandläkaren så jag fick panik, säger Sebastian Ohlsson. 

IFK Göteborg tog en blytung seger i Göteborgsderbyt på Bravida Arena mot Häcken. Robin Söder blev sen matchhjälte efter att ha gjort avgörande målet på tilläggstid. 

Efteråt handlade dock det mesta om Ahmed Yasins utvisning. För Sebastian Ohlsson, som fick armbågen i ansiktet, handlade den största oron dock om någonting annat. 

– Jag kände ingenting direkt för det domnade bort och då kommer Abrahamsson (Peter, Häckens målvakt) och säger att två tänder är borta. Jag hatar ju tandläkaren, så jag fick verkligen panik. Sen säger vår sjukgymnast att det är lugnt och då tror jag att han försöker lugna ner mig så jag inte ska få ännu mer panik, säger Sebastian Ohlsson. 

– Jag tänkte bara: ”inte tandläkaren”... Sen ville jag inte åka på en hjärnskakning heller, jag har haft ett par sådana tidigare. 

Men några tänder hade han inte tappat, det hela var bara ett spratt från forna Örgryte-lagkamraten Abrahamsson. 

”Tvärtemot förra året”

Trots armbågen var det inga hårda ord mot Yasin efteråt. 

– Det blir en kontring och jag försöker bara dra ner honom. Han försöker dra sig loss och så träffar den dåligt. No hard feelings, han bad om ursäkt direkt. Det är otur, han gjorde inte det med mening för att skada mig. Jag klängde och han försökte ta sig loss. 

Den nya Blåvitt-segern innebär att laget kravlar sig upp på 21 poäng och skuggar serieledande Malmö FF i tabellen. 

– Det är lite tvärtemot hur det var förra året när inget fungerade. Det krävs ganska lite för att vi ska kunna ställa om och skapa farligheter just nu. 

Är ni ett topplag i år?

– Nu är vi i toppen och då är det klart vi vill stanna där. Vi tar en match i taget och sen får vi se hur långt det håller. Man märker att de andra lagen har fått mer respekt för oss.