Officiellt: Talangen lämnar IFK Göteborg för Bröndby

Rasmus Wikström lämnar IFK Göteborg för Bröndby.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Rasmus Wikström, 20, har under säsongen varit utlånad från IFK Göteborg till AFC Eskilstuna. Nu lämnar han permanent för Bröndby, som GT tidigare rapporterat.

–  De betalar en marknadsmässig övergångssumma samtidigt som vår spelare får ta ett nytt kliv i sin karriär. Vi önskar Rasmus stort lycka till, säger sportchefen Pontus Farnerud.

Rasmus Wikström har gjort bra ifrån sig under sin utlåning från IFK Göteborg till AFC Eskilstuna och spelat tio matcher i superettan. 

Den 20-årige försvararen har ett utgående kontrakt med Blåvitt. Som GT kunde berätta i söndags lämnar han nu klubben permanent. Ny klubbadress blir danska ligamästaren Bröndby där han skrivit på ett fyraårsavtal.

En nyhet som IFK Göteborg nu bekräftar. 

– Det är alltid dubbla känslor när en av våra egna unga spelare säljs vidare till andra klubbar. Danmark har skaffat sig ett övertag gentemot svenska klubbar och spelare där ekonomin är en viktig faktor. Detta är ytterligare ett bevis på att vi genom vår akademiverksamhet fortsätter att leverera, och detta ger möjligheten för någon annan från akademin att få chansen i A-truppen, säger Pontus Farnerud till klubbens hemsida. 

Säljs av Blåvitt till danska ligamästaren

Rasmus Wikström kom till IFK Göteborg när han var 13 år och spelade totalt tre matcher för klubbens A-lag. Det hade förmodligen blivit fler om han inte drabbats av en korsbandsskada i augusti 2019.

Men efter att ha övertygat i superettan under våren väntar nu nya utmaningar för mittbacken.

– Jag har spelat i Blåvitt i åtta år och det är jag tacksam för. Jag gick från att stå på Young Fellows till att själv spela för min favoritklubb. Förhoppningsvis får jag dra på mig den blåvita tröjan igen i framtiden. Jag önskar laget stort lycka till i allsvenskan i år och framöver, säger Wikström.

Under sommaren har Blåvitt också sålt Alhassan Yusuf till belgiska Royal Antwerp.


LÄS MER: Blåvitt-talangen på väg till Danmark 

LÄS MER: Vukovic: Ser ett mönster i målen Blåvitt släpper in