Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Officiellt: Här är Joel Allanssons nya klubb

Joel Allansson är klar för HBK. Foto: Halmstads BK

Det blir ingen comeback i IFK Göteborg för Joel Allansson, 26. 

I stället får Halmstads BK:s supportrar en fin julklapp. 

– En väldigt bra utmaning att försöka ta steget upp, säger han till klubbens hemsida. 

Randers och Danmark är ett avslutat kapitel. En återkomst till IFK Göteborg, som han lämnade inför 2015, var på tapeten ett tag. 

– Joel är ett av de namnen vi har diskuterat och vi har pratat med hans representanter. Joel känner vi ju till sedan innan. Men det blir en massa spekulationer, så det känns bäst att återkomma när det är något som blir klart. Vi ska vara noggranna och ska vi ta in någon ska det vara en spelare som gör skillnad, annars är jag övertygad om att laget som vi haft i år kommer lyfta sig enormt till nästa år, de har lärt sig mycket under året i år, sa sportchefen Jonas Olsson till Fotbollskanalen i mitten av november.  

Joel Allansson själv sa följande till GT

– Jag har hört att de är intresserade. Jag spelade i Blåvitt under väldigt lång tid och jag håller ju på Blåvitt. Det är smickrande att höra, det är en stor förening. Göteborg är hemma på så sätt. Det är som sagt lite för tidigt att säga hur det blir, men Blåvitt är ett hett alternativ om det skulle gå så långt. 

Allansson: Ganska stor potential

Men så blir det alltså inte. I stället väntar spel i superettan med hårdsatsande Halmstads BK. Kring lunchtid på julafton meddelade klubben att 26-åringen skrivit på ett ettårskontrakt med option på ytterligare en säsong. 

Joel Allansson säger själv att han främst har utvecklat defensiven i Danmark. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

– HBK har visat väldigt stort intresse för mig och det är viktigt. Sen har klubben en bra vision som jag ser det, även om det är superettan har de bra vision och är en fin klubb. Så det ska bli en väldigt bra utmaning att försöka ta steget upp, säger han till klubbens hemsida. 

– Jag ser ganska stor potential i HBK, framför allt för att vara en superettanklubb. Det var också en viktig faktor till att jag valde Halmstad. Det känns bra att ha skrivit på för Halmstad, jag har bara hört massa gott om klubben, speciellt från Boman (Mikael). Det är en fin och anrik klubb och jag hoppas kunna bidra. 

Halmstad har sedan tidigare gjort klart med hemvändaren Andreas Johansson från IFK Norrköping. Klubben gör ett rejält försök att på sikt etablera sig i allsvenskan igen. 

– Med min fotbollskarriär är första målet att ta Halmstad upp till allsvenskan, och sen får man ta det efter det. Men självklart har jag testat på att spela utomlands och det skulle jag vilja göra igen, även fast det inte är fokus på det just nu, säger Allansson. 

Igor Krulj: En väldigt bra person

Tränaren Igor Krulj är nöjd med värvningen. 

– Vi är väldigt glada att Joel valde oss. Nu får vi en väldigt bra fotbollsspelare med både erfarenhet från högsta nivån i Sverige och även i Danmark. En spelare som har stor arbetskapacitet på plan och är väldigt bolltrygg. Vi ser att Joel kommer passa in bra i vårt sätt att spela fotboll och sist men inte minst är han en väldigt bra person, säger han till HBK:S hemsida. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!