Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Officiellt: André Calisir lämnar IFK Göteborg

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Det blir ingen fortsättning i Blåvitt för André Calisir, 30. 

Mittbacken har skrivit på för grekiska ligaelvan Apollon Smyrnis.

Sedan han kom till IFK Göteborg 2018 har Calisir blivit en bärande spelare i Blåvitts mittförsvar och även fått förtroende som lagkapten, men på senare tid har andra spelare gått före. Med ett halvår kvar på kontraktet är det nu slutspelat i klubben för den här gången för den armeniske landslagsmannen. 

André Calisir har varit en uppskattad profil på Kamratgården.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Karriären fortsätter utomlands i grekiska Apollon Smyrnis, något grekiska Gazzetta tidigare avslöjat. Det är försvararens första sejour utanför Sverige. Stockholmaren har tidigare representerat Djurgården, Skellefteå FF och Jönköpings Södra. 

– Vi vet att många utländska klubbar följer oss och att det finns ett intresse för våra spelare. André är väldigt omtyckt på Kamratgården, han har haft en fin utveckling i Blåvitt och blivit landslagsman under sin tid här. Vi är glada för Andrés skull, att han får chansen till en utlandskarriär, säger IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud i ett uttalande.

IFK Göteborg har redan ersättaren klar 

Efter tolv omgångar ligger nykomlingen Apollon Smyrnis på elfte plats i den grekiska högstaligan som består av 14 lag. Klubben har senaste säsongerna pendlat mellan första- och andradivisionen. 

Samtidigt har IFK Göteborg gott om mittbackar. För ett par veckor sedan värvades Calle Johansson, 26, från Falkenberg och sedan tidigare har man Mattias Bjärsmyr, 34, Kristopher Da Graca, 22, Jesper Tolinsson, 17, och Rasmus Wikström, 19, på den positionen. Dessutom kan både Jakob Johansson, 30, och August Erlingmark, 22, vid behov kliva ner och vikariera i mittlåset. 

Tidigare har Alexander Farnerud, 36, (ny klubb ej klar) och Sargon Abraham, 29, (Degerfors) lämnat den allsvenska tabelltolvan. IFK Göteborg jagar i första hand offensiva spelare till nästa säsong. En renodlad anfallare är högsta prioritet och även kvicka kantspelare finns på önskelistan. 

IFK Göteborg drar i gång försäsongen den 20 januari. 

GT har sökt Pontus Farnerud och André Calisir för en kommentar.