Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt bakslag för Blåvitt – har tre raka förluster

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Två bortdömda mål, ilska och frustration. 

Det var inte mycket som gick IFK Göteborgs väg. 

Hemma mot Örebro blev det en blytung förlust med 1-0. 

Det är säsongens följetong. 

Kalmar tog tidigare under söndagen en mycket värdefull poäng borta mot Sirius och satte extrapress på IFK Göteborg, som tog emot Örebro på Gamla Ullevi. 

Och det började med en mardröm. 

Bortalaget tog ledningen redan efter två minuters spel – målskytt som så många gånger förr Nahir Besara. 

Drama i botten

Blåvitt forcerade för ett kvitteringsmål, och Pontus Wernbloom hade inte bara en boll i mål – utan två. Men samtliga dömdes bort för offside. Dessutom fick nyförvärvet Yahya Kalley kliva av skadad och in kom i stället Emil Holm. 

I den andra halvleken försökte IFK Göteborg med ett par halvchanser men kom aldrig nära. Örebro spelade av matchen, som slutade 1-0. Förlusten var Blåvitts tredje raka. 

Blåvitt kryper allt närmare en kvalplats. Falkenberg slog överraskande Djurgården med 3-2 och nu skiljer det endast en poäng ner till FFF. Dessutom har Helsingborg en match mindre spelad och kan vid seger gå om Göteborg.

– De (IFK Göteborg) är inte tillräckligt skarpa i straffområdet. Krisen är allt djupare och nu väntar ett spännande möte mot Helsingborg nästa helg, säger kommentatorn Petra Svensson i Dplay.