Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nyförvärvet lämnar – efter bara 48 dagar

SportExpressen TV direkt
Ogbu Abraham under en träning med IFK Göteborg.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Ogbu Abraham, 19, lämnar IFK Göteborg – efter bara 48 dagar.

Vänsterbacken är skadad och klubben bryter avtalet.

– Med hänsyn till Ogbus personliga integritet och önskemål kommer IFK Göteborg inte att precisera skadans art eller gå in på detaljer, säger sportchef Pontus Farnerud.

Blåvitt tog in Ogbu Abraham på lån med köpoption från TikiTaka Academy, men nigerianen var skadad redan när han kom till Sverige och efter ytterligare undersökningar står det klart att operation krävs och lång rehabilitering väntar. 

– Ogbu behöver tid innan han är tillbaka i fotbollsträning. Framförallt lider vi med honom. Han är en ambitiös fotbollspelare och en fin kille. Det har funkat bra med honom i gruppen och han har trivts väldigt bra. Nu reser han hem till Nigeria för operation och vi önskar honom lycka till. Vi kommer givetvis att fortsätta följa hans utveckling, säger Farnerud till klubbens hemsida. 

Tanken var att Ogbu Abraham skulle täcka upp bakom Oscar Wendt och växa in i det. I nuläget är det Hannes Lennartsson, 19, som får fylla den luckan, men han har bara kontrakt mars ut. 

GT har sökt Pontus Farnerud för ytterligare kommentarer. 

Ur arkivet. Marcus Berg, 35, gjorde tio mål i nyss avslutade allsvenskan. Men i den absoluta säsongsavslutningen hade han och IFK Göteborg bytt fotbollsskor och boll mot klubba och puck och tagit sig ut på isen i Frölundaborg. Klipp från december 2021.