Nya mardrömmen: Borta till nästa höst

Patrik Karlsson Lagemyr.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Patrik Karlsson Lagemyr, 23, har åkt på en ny tung skadesmäll.

Nu väntas Blåvitt-mittfältaren bli borta i nästan ett år.

– I dagsläget är det svårt att precisera exakt hur lång rehabilitering som krävs, men målet är att Paka ska vara tillbaka till höstsäsongen 2021, säger Calle Persson, IFK Göteborgs fysioterapeut.

– Vi kommer att ge Paka allt stöd vi kan, säger Blåvitts sportchef Pontus Farnerud.

Det var i slutet av första halvlek i söndagens match mot Örebro som Patrik Karlsson Lagemyr tvingades kliva av med en skadekänning.

Nu visar det sig att skadan var betydligt värre än befarat. På sin hemsida skriver Blåvitt att 23-åringen har genomgått en operation och blir borta länge.

En tung smäll för både Karlsson Lagemyr, som dragits med flera tunga skador genom sin karriär, och för Blåvitt, som är indraget i bottenstriden av allsvenskan.

Patrik Karlsson Lagemyr blir borta länge.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Kommer finnas där för honom”

– Nu börjar en ny tuff tid för Paka och vi kommer att hjälpa honom med allt vi kan. Vi ber alla att respektera Pakas situation och att han i dagsläget inte kontaktas av media för intervjuer. Tillsammans kommer vi att ta det steg för steg och finnas där för honom hela vägen, säger IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud.

Säsongen är därmed över för Blåvitt-stjärnan och nu väntar rehabilitering i nästan ett år. Vad det rör sig om för skada vill klubben inte berätta.

IFK Göteborg möter bottenkonkurrenten Helsingborg på bortaplan på söndag.