Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ny skadesmäll för BK Häcken: ”Men han är gjord av granit”

Per Mathias Högmo.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. En ny skadesmäll för ett redan sargat BK Häcken. 

Godswill Ekpolo, 26, tvingades bryta mot Mjällby och ska undersökas på måndag. 

– Det gör väldigt ont, säger högerbacken. 

I minut 58 small det på kanten och Ekpolo blev liggande en bra stund innan båren kom in. Men 26-åringen reste sig och linkade av planen för egen maskin. 

– Han är gjord av granit och kom upp, men han haltade ju. Han är nummer nio på skadelistan. Vi har inte spelat med samma lag i en enda match, det är en väldigt jobbig situation, säger tränaren Per Mathias Högmo efter 0-0-mötet på Hisingen. 

Ekpolo gjorde ändå ett försök och spelade några minuter innan han tvingades kasta in handduken. 

– När du är varm känner du inte lika mycket som när du är kall. Jag petade bollen och sprang, då träffade han mig över fotleden, en solklar frispark. Vi ska undersöka foten på måndag, då får vi se vad som behöver göras. Det är svårt att säga om jag kan spela på torsdag (Varberg) eller inte, säger han. 

Din tränare säger att du är gjord av granit. 

– Haha, jag är van vid smärta och kan spela när det gör ont, men det kan nog alla spelare. Men om jag inte är helt fit är det bättre att någon annan spelar i nästa match. 

BK Häcken fick nöja sig med en pinne mot bottenlaget Mjällby. 

– Vi spelade mycket bättre i andra, men bollen ville inte in. Vi är ändå nöjda med en poäng, säger Godswill Ekpolo. 

Carlsson: ”Man är ju lite virrig”

På grund av skadeläget och Alexander Faltsetas avstängning fick mittbacken Tobias Carlsson göra sin första match på mittfältet i allsvenskan. 

– Jag har gjort någon match här och där i division 2, men jag vet inte om man kan räkna det i de här sammanhangen. Det gick väl okej defensivt, men i offensiven är man ju lite virrig, säger Carlsson. 

Vad säger du om skadeläget? 

– Det är tufft, men nu är Faltsetas tillbaka i nästa match och det är viktigt. Om jag får välja är jag helst mittback, men behövs jag på mitten så gör jag vad som krävs, säger Tobias Carlsson. 

BK Häckens frånvarolista

Erik Friberg, Samuel Gustafsson, Alexander Faltsetas (avstängd), Rasmus Lindgren, Jonathan Rasheed, Nasiru Mohammed, Tobias Heintz, Godswill Ekpolo, Ali Youseff.