Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tredje raka segern för Blåvitt – hakar på toppen

Höjdpunkter Sundsvall – IFK Göteborg
Hosam Aiesh omringad av försvarare. Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Firande vid Giorgi Kharaishvilis ledningsmål. Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hosam Aiesh har fått göra sitt första mål i den blåvita tröjan. Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Poya Asbaghi. Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

IFK Göteborg stormar mot Europaplatserna efter tredje raka segern.

Efter 2–0 på bortaplan mot Sundsvall har Blåvitt tio raka matcher utan förlust.

– Vi tar en match i taget, säger Poya Asbaghi efter matchen.

Blåvitt kom till spel i Sundsvall med ett gott självförtroende i jakten på tre nya poäng. Men det var ett trögstartat Blåvitt.

Efter en tidig målchans där Victor Wernersson hade ett skott som gick ut till hörna skapade inte Blåvitt något nämnvärt fram till ledningsmålet.

Sundsvall stod upp bra och hotade det blåvita försvaret. David Batanero hade ett skott som Gianis Anestis fick sträcka på sig och tippa ut till hörna.

I slutet av den första halvleken fick Marc Mas Costas ett jätteläge efter att Kristopher Da Graca inte lyckats få i väg bollen från straffområdet. Även den gången tippade Anestis ut bollen, men denna gång via ribban.

Gjorde mål i rätt lägen

I stället var det IFK Göteborg som skulle spräcka nollan.

Från ingenstans i den 38:e minuten hittade André Calisir till Nzuzi Toko med en lång svepande boll bakom försvaret.

Toko spelade sedan snett bakåt till Robin Söder som hoppade över bollen för Tobias Sana, som hittade till en fri Giorgi Kharaishvili i straffområdet. Han gjorde inga misstag och chippade elegant bollen över målvakten in i mål.

När spelarna kom ut till den andra halvleken valde domaren att skjuta upp halvleken på grund av åska. Den andra halvleken dröjde några minuter innan den startade, men det var inget som hindrade Blåvitt från att utöka sin ledning.

Bara fyra minuter in i den andra halvleken utökade Hosam Aiesh med sitt första mål för IFK Göteborg.

– Man kan väl konstatera att vi gjorde mål i rätt lägen. Just de där minuterna innan den första halvleken och efter den andra halvleken blev matchavgörande, säger Poya Asbaghi.

”Vi har kvalitet att vinna matcherna”

Men trots underläge med 2–0 skapade Sundsvall problem för Blåvitt. Den sista kvarten skapade Sundsvall ett par målchanser, men de saknade skärpan.

– Sundsvall ändrade till en fyrbackslinje och kommer upp med många spelare och vi anpassade oss inte så bra. De får mer momentum, men vi krigar på bra och lyckas till slut reda ut en 2–0-seger, säger Asbaghi.

Tre nya poäng till Blåvitt som stormar mot en Europaplats med åtta omgångar kvar. Nästa omgång, där de ställs mot Hammarby, blir oerhört viktig för Blåvitt och deras säsong.

Men först ska allsvenskan ta ett två veckors långt landslagsuppehåll.

– Vi tar en match i taget och sen är det klart att vi har satt oss själva i ett läge där vi inte behöver titta ner så mycket, vilket många var oroliga över inför säsongen. Kan vi ha något att spela för när det ska avgöras så betyder det extra mycket för våra fans, men också för oss själva, säger Asbaghi.

Tredje raka segern, tio raka matcher utan förlust. Vad betyder det?

– Det är klart att det stärker självförtroendet, och där vi har matcher som mot Helsingborg där vi vänder på slutet. Jag är glad att vi återigen, trots att vi inte har matchbilden att vi har lugnet i laget och att vi har kvalitet att vinna matcherna.