Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Nu kanske folk tar oss på allvar”

Jubel i Elfsborg efter segern mot Djurgården.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Simon Strand.
Foto: HENRIK ISAKSSON / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Elfsborg är med i guldstriden efter segern mot Djurgården.

Simon Strand, 28, tror att det kan räcka till SM-guld.

– Nu kanske folk tar oss på allvar, säger han.

Elfsborg tog en blytung seger på Tele 2 arena när Djurgården besegrades med klara 3–0. Segern gör att laget tar rygg på AIK, Djurgården och Malmö FF som leder allsvenskan.

Boråslaget är endast två poäng bakom topptrion och Simon Strand tror det kan räcka hela vägen i vinter. Självförtroendet är det inget fel på efter segern i Stockholm.

– Den är riktigt god. Viktigt för oss att hänga med i toppen. Vi har trott på oss själva hela säsongen, nu kanske folk tar oss på allvar. Det är kul att vi hänger på, säger han.

Kan ni vinna guld?

– Absolut.

Är det viktigt att kunna säga det högt?

– Det blir snack om dom större lagen med Malmö och Stockholmslagen. Det spelar ingen roll tycker jag men nu snackas det mer om Elfsborg.

”Har det inte i egna händer”

Johan Larsson är lite mer återhållsam i snacket.

– Vi har det inte i egna händer, det är sanningen. Att prata om guld, det får stå för Strand (skratt) eller vad han har sagt, men vi vill vinna våra sista sju matcher. Vi får se hur långt det räcker, säger Larsson.

Är ni tillräckligt bra för att vinna guld?

– Vi har varit med där uppe, ingen har väl räknat med oss, men alla räknade bort oss när vi förlorade mot Malmö FF och Mjällby. Vi vet var vi ligger i tabellen, vi är långt ifrån nummer ett, och har tuffa matcher kvar mot Norrköping och AIK. Vi ska vara jävligt ödmjukad.

Vilka är favoriter?

– Malmö FF.

Stolt över insatsen

I övrigt är Elfsborgs lagkapten stolt över insatsen på Tele 2 arena.

– Fantastiskt! Det var inte många som tippat det efter första kvarten men vi har en spets i våra kontringar som få lag besitter det. Det krävs väldigt lite. Vi visar det på hörnan när Okkels träffar stolpen och vi visar hur giftiga vi är. Djurgården har det mesta av bollen i matchen, jag är inte en idiot och tror att vi spelat ut dom, men vi har lyckats kontra sönder.

Är ni bäst i allsvenskan i kontringsspelet?

– Jag ska tänka vilka andra lag som är duktiga på det, men just på den typen och vår effektivitet så ligger vi i topp i alla fall. Vi ligger rätt hela tiden. Våra yttrar är med och försvarar men har höga utgångspositioner. Lyckas Alm och Okkels få litet övertag så hinner inte motståndarnas ytterbackar med i deras snabbhet.

Se mer: