Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Nu betyder de målen ingenting”

Rasmus Alm.
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

BORÅS. Rasmus Alm stod med blanka ögon och pratade om förlusten mot AIK.

Hans två mål i första halvlek gav en 2–1-ledning i paus, men tre AIK-mål i andra halvlek gjorde att AIK tappade greppet i guldstriden och i kampen om Europa-platserna.

– Just när dom kom var det skönt att få göra de två målen, men nu betyder dom ingenting, säger Alm efter 2–4-förlusten.

Efter Djurgårdens förlust mot Varberg i söndags hade Elfsborg vid seger mot AIK fortfarande en teoretisk guldchans.

En seger skulle innebära att boråsarna gick upp på andra plats som, precis som den tredje, kvalificerar för Europa-spel nästa år.

När domaren Glenn Nyberg blåste av för halvtid stod det 2–1 och Elfsborgs-delen av de drygt 10 000 på Borås Arenas läktare var lika nöjda som bortasupportrarna var missnöjda.

– Första halvlek var jättebra. Då spelade vi som vi vill göra och så gjorde vi två mål på AIK som nästan aldrig släpper in några mål, säger Rasmus Alm.

”Det är bara kul”

Det small i närkamperna redan från början, båda lagen gick in i toppmatchen med hög energi.

– Att det smäller tillhör i sådana här viktiga matcher. Det är bara kul, det är så det ska vara, säger Rasmus Alm.

Men trots en av säsongens bästa halvlekar stod Alm ändå som en förlorare efteråt. AIK:s två mål på två minuter i början på andra halvlek och sen ett tredje när Elfsborg gick för kvittering förstörde kvällen.

– Det är väldigt surt så klart. Vi spelade bra, men något hände som inte får hända. Det är extra bittert med den inramning som fanns: stor publik och så var det Samuel Holméns avskedsmatch. Väldigt surt, säger Rasmus Alm.

”Johan är vår ledare”

Efter en dryg halvtimma i första halvlek tvingades Elfsborgs lagkapten och högerback Johan Larsson bryta. 

Han hade gått upp för att nicka i en duell, men föll istället hårt på axeln och gick ut med svåra smärtor och fick åka till sjukhus för undersökning.

Vad innebar det för er att Johan Larsson försvann?

– Även om Gustaf Lagerbielke kom in och gjorde det bra är Johan vår ledare. Det var naturligtvis tungt att han gick ut, svarar Rasmus Alm.

Tvåmålskyttens blanka ögon efteråt visade hur tung förlusten var.

Hyllades av publiken

– Alla är otroligt besvikna. Men nu gäller det att ladda om för att vinna mot Örebro på lördag och hoppas på att vi får med oss andra resultat, säger han.

Bland många besvikna elfsborgare fanns veteranen Samuel Holmén, 37, som hoppade in med sju ordinarie minuter kvar att spela.

Efter matchen hyllades han av Elfsborgs-publiken och lagkamraterna.

– Självklart hade det varit roligare att sluta med en seger. Men det känns bra att lämna föreningen nu när vi har en stabil grund att stå på. Jag är stolt över att vi är tillbaka i toppen med ett ungt lag som alla i allsvenskan är lite rädda för att möta. Jag har haft en långt och skadefri karriär och har fått njuta i många år, säger Samuel Holmén.