Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Norrmannen klar för IFK Göteborg

Fredrik Oldrup Jensen. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborg har hittat sin mittfältare:

Norrmannen Fredrik Oldrup Jensen, 25, ansluter från belgiska Zulte Waregem.

Under fredagen bekräftades GT:s avslöjande.

IFK Göteborg har i sommar tappat kuggarna Pontus Dahlberg, Mix Diskerud, Gustav Engvall och Sebastian Eriksson – och tidigare i veckan meddelade klubben att profilvärvningen Mikael Ingebrigtsen lämnar Göteborg för att återvända till Tromsö.

På listan över klara värvningar har klubben haft tre namn: Degerfors skyttekung Sargon Abraham, 27, Hammarbybacken Marcus Degerlund, 20, (lån med köpoption) och den nigerianske talangen Alhassan Yusuf, 18

Sedan en tid tillbaka har IFK Göteborg intensifierat jakten på en mittfältare som ska gå rakt in i startelvan. 

Lån med köpoption

GT kunde i dagarna berätta att FC Köpenhamns Aboubakar Keita, 20, var detaljer från en utlåning till Blåvitt. Problemet, som Blåvitt såg det, är att FCK bara vara intresserat av ett låneavtal utan köpoption, enligt GT:s uppgifter. 

Samtidigt har Panamas VM-spelare Ricardo Ávila, 21, besökt IFK Göteborg och uppgetts vara nära en övergång till klubben.

Men i går kunde GT avslöja att ett annat namn stått högst upp på Blåvitts lista över mittfältsförstärkningar: Fredrik Oldrup Jensen, 25. 

I dag meddelar IFK Göteborg att värvningen är i hamn. Norrmannen ansluter på ett lån med köpoption.

Fredrik Oldrup Jensen i en match mot Elfsborg. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

”Känner oss verkligen trygga”

– En duktig passningsspelare och en strateg centralt. Dessutom med stor erfarenhet, vilket är betydelsefullt för vår unga trupp, säger Blåvitts sportchef Mats Gren till klubbens hemsida och fortsätter:

– Vi har hela tiden pratat om att hitta en vänsterfotad försvarsspelare, en central mittfältare samt en anfallare. Att det tagit lite tid handlar till stor del om att vi varit väldigt noga med att hitta den profil och kompetens vi sökt. Med Marcus (Degerlund), Fredrik (Oldrup Jensen) och Sargon (Abraham) känner vi oss verkligen trygga.

Oldrup Jensen är fostrad i Odd, men flyttade förra sommaren till Zulte Waregem i den belgiska högstaligan och skrev ett fyraårskontrakt. Han fick sparsamt med speltid förra säsongen och har suttit på bänken i de två första matcherna den här säsongen.

Den 25-årige mittfältaren ansluter till IFK Göteborg i morgon.

Fredrik Oldrup Jensen

Ålder: 25 år.

Född: Skien, Norge.

Position: Mittfältare.

Klubbar: Odd (Norge), Zulte Waregem (Belgien), IFK Göteborg (lån, Sverige).

Aktuell: Lånas ut till IFK Göteborg.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!