Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nobbar återkomst – nära engelsk klubb

Pontus Dahlberg.
Foto: ANDY ROWLAND / IMAGO BILDBYRÅN

Pontus Dahlberg, 22, har ryktats tillbaka till IFK Göteborg.

Nu kan SportExpressen avslöja att målvakten bara är detaljer från att lånas ut igen från Watford till League One-klubben Gillingham FC.

Därmed lämnar han Doncaster Rovers som han spelat för sedan augusti.

Det var i somras som Pontus Dahlberg, 22, återvände till Watford efter en lånesejour i allsvenska BK Häcken men omedelbart lånades han ut till Doncaster Rovers i League One.

Så här långt har 22-åringen vaktat målet i 18 matcher men mot slutet har svensken fått sparsamt med speltid och i dagarna har Doncaster Rovers tränare Gary McSheffrey varit tydlig med att han ser Dahlberg som ett andraval då Louis Jones är förstavalet.

Tränaren om Dahlberg

Samtidigt har McSheffrey hintat om att Dahlberg kan byta klubb.

– Pontus situation ligger utom vår kontroll. Han har spelat tillräckligt många matcher för oss så att Watford ska kunna kalla tillbaka honom från lånekontraktet. Vi väntar och se vad som händer, förklarade han för Doncaster Free Press och fortsatte.

– Pontus är tillräckligt duktig för att vara förstavalet för en klubb i den här ligan. Vad det verkar så finns det en eller två klubbar som vill värva honom redan nu. Bilden kommer klarna under de närmaste dagarna, jag hade gärna velat behålla honom dock. Samtidigt känner jag att killen behöver spela matcher regelbundet, men Louis är mitt förstaval.

Här är Dahlbergs nya klubb

Tidigare i veckan har GP skrivit att Pontus Dahlberg kan återvända till IFK Göteborg på lån då man alltjämt är på jakt efter en ersättare till Giannis Anestis.

– Vi har haft en dialog med honom och han har funnits med i våra diskussioner hela tiden, säger IFK:s sportchef Pontus Farnerud till GP om uppgifterna.

Det blir dock ingen comeback till IFK Göteborg - i stället väntar en ny utlåning i England. Enligt uppgifter till SportExpressen är Dahlberg bara detaljer från att lånas ut till Gillingham från Watford säsongen ut. Målvakten förväntas läkarundersökas inom kort och därefter väntar kontraktsskrivning med League One-klubben innan affären blir offentliggjord.

Om inget oförutsett sker inom de närmaste dagarna så kommer den svenske målvakten alltså fortsätta sitt utlandsäventyr med en ny utlåning. Dahlberg har nyligen berättat att han förlängt sitt kontrakt med Watford fram till 2025.