Nära lämna Hammarby – för allsvenska rivalen

Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: OSKAR MÅNSSON

Här är spelaren som ser ut att bli BK Häckens nästa nyförvärv. 

Enligt SportExpressens uppgifter har Leo Bengtsson besökt klubben - och är detaljer från att skriva på sitt personliga kontrakt. 

Övergångssumman väntas landa på lite mindre än en miljon kronor.

I somras ville IFK Norrköping köpa loss Leo Bengtsson från Hammarby och förde också långt gångna diskussioner angående spelaren. Men när klubben i stället värvade Maic Sema, blev det ingen övergång från Bajen till ”Peking” för Bengtsson. 

Han har själv varit öppen med att den uteblivna speltiden i Hammarby gör att han måste se sig om efter en ny klubbadress. 

– Det är kul att det skrivs om en men jag vet inte vad jag kan säga om det. Det finns väl en liten sanning i allt som skrivs i medierna. Sedan vet jag inte mer än så.

– Jag är jättebesviken över speltiden här. Jag har fått fyra eller fem inhopp och jag behöver speltid. Det är klart att om det finns en lösning på det så tackar jag inte nej till det, sa Bengtsson angående sin situation i somras.  

Kan presenteras inom kort 

Nu är mittfältaren bara är små detaljer från att göra klart med en nu klubb, enligt SportExpressens uppgifter. Det handlar om BK Häcken som varit tydliga med att de velat förstärka sin trupp med Bengtsson och nu bara är små detaljer från att sy ihop hela övergången. 

Händer inget oförutsett blir också Bengtsson BK Häckens nästa nyförvärv och går allt som planerat väntas han presenteras inom de närmaste veckorna. Övergångssumman väntas landa på mellan 500 000 och 1 000 0000 kronor. 

Gjort klart med finsk landslagsman 

Häcken gjorde för en vecka sedan klart med finske landslagsanfallaren Jasse Touminen. 

– Hela paketet här känns bra. Jag har pratat med folk som känner till klubben och de har bara sagt bra saker. Jag har även pratat med tränaren om hans tankar och allt känns precis som jag vill ha det. Att komma hit är helt rätt för min karriär och det känns verkligen som att klubben vill ha mig, sa han då till BK Häckens officiella hemsida.