BK Häcken vill att Moestafa El Kabir stannar i klubben. Foto: BILDBYRÅN & IBLBK Häcken vill att Moestafa El Kabir stannar i klubben. Foto: BILDBYRÅN & IBL
BK Häcken vill att Moestafa El Kabir stannar i klubben. Foto: BILDBYRÅN & IBL
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Moestafa El Kabir kan stanna i Häcken

Publicerad

GÖTEBORG. BK Häcken vill behålla Moestafa El Kabir, 29. 

Nu hoppas Hisingsklubben att han blir utköpt från sitt kontrakt i Turkiet. 

– Bollen ligger inte hos mig. Många faktorer spelar in, säger anfallaren. 

Moestafa El Kabir är omtyckt i Häcken.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Moestafa El Kabir är en publikfavorit i BK Häcken.

Tolv mål på 22 matcher 2013 och sju på tio matcher innan han lämnade Hisingen och Sverige året efter har satt sina spår i den gulsvarta historieskrivningen.

Men när El Kabir återvände till Häcken på lån från turkiska Antalyaspor i slutet av mars var han matchotränad, hade inte fått spela på nästan två månader och behövde tid på sig för att komma i form.

Hittills har anfallsprofilen noterats för två mål på sju matcher och visat smakprov på vad han går för som fotbollsspelare.

Mot Elfsborg (5–0) var han inblandad i mycket.   

– Jag tycker att min insats var bra förutom att jag inte gjorde mål, eller att de andra inte gjorde mål på mina passningar. Men allmänt tycker jag att det var en bra match. Det flyter på bra och jag kan inte minnas något bolltapp, och det är bra, säger han. 

Vid sidan av planen hoppas BK Häckens sportsliga ledning få behålla El Kabir i klubben. 

– Vi har ingen kontakt med den turkiska klubben utan vi hoppas att de kan komma överens om något. Det är klart vi vill behålla honom. Han är en duktig fotbollsspelare och tar kliv i rätt riktning  varje dag. Han börjar se fin ut, säger sportchefen Sonny Karlsson. 

 

LÄS MER: El Kabir tillbaka i Häcken: ”Känns skitbra”

Hamnat i lönebråk i Turkiet

Låneavtalet sträcker sig fram till VM-uppehållet – men Häckens ambition är att 29-åringen ska stanna längre än så. Det bygger på att Antalyaspor köper ut honom från det lukrativa kontraktet i Turkiet som gäller i ett år till. El Kabir har inte lyckats ta en plats i den turkiska klubbens startelva och anses för dyr för att spela i B-laget.

– Det är de som sitter i förarsätet. Vill de behålla honom eller inte? säger Sonny Karlsson. 

El Kabir har dessutom hamnat i en tvist med Antalyaspor om utebliven lön, vilket skulle kunna tala emot en fortsättning i den turkiska klubben.

– Det har varit lite kaotiskt. Bland annat strul med lönen, det är den största anledningen till att jag är här (i Häcken) nu, klubben är fortfarande skyldig mig en del pengar. Om man räknar i svenska kronor är det jävligt mycket pengar, har El Kabir tidigare berättat för GT.

Om framtiden säger han nu: 

– Jag har några matcher kvar, sedan får vi se vad som händer. Det är ingen mening att spekulera. 

 

LÄS MER: El Kabir om lönebråket: ”Skyldig mig pengar”

"Jag skiter fullständigt i Elfsborg”

Men är du sugen på att stanna om det är möjligt? 

– Många faktorer spelar in. Jag har kontrakt i Turkiet och först och främst måste man hitta en lösning där. Sedan får vi se vem som är intresserad och var. 

Hur stor makt har du? 

– Jag har stor makt eftersom det är jag som bestämmer. Eller egentligen är det klubben som har störst makt eftersom de har mig under kontrakt. Vi får se hur sugna de är på att ha kvar mig. 

Diskuterar du med turkarna? 

 – Inte just nu. Jag fokuserar på Häcken fram till VM-uppehållet. Bollen ligger inte hos mig först och främst. Först får det komma en förfrågan från Häcken, sedan får klubbarna fatta ett beslut och sedan kommer jag in i bilden. Och det gäller alla klubbar som är intresserade. 

Elfsborg gjorde två självmål i storförlusten på Hisingen, men El Kabir känner ingen större sympati för boråsarnas situation. 

– Jag skiter fullständigt i alla motståndare vi möter. Det är som det är. Vi tänker på vårt spel och våra poäng. Allt annat är skit samma, säger han. 

 

Moestafa El Kabir

Ålder: 29 år.

Född: Taqurit, Marocko.

Position: Anfallare.

Klubbar: NEC Nijmegen (Nederländerna), Mjällby AIF, Cagliari (Italien), BK Häcken, Al Ahli (Saudiarabien), Genclerbirligi (Turkiet), Sagan Tosu (Japan), Antalyaspor (Turkiet).

Aktuell: Spelar i BK Häcken på lån fram till VM-uppehållet.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag