Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

August Erlingmark missar toppmötet

Dagens tre största sportnyheter.
Sebastian Eriksson och August Erlingmark. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Poya Asbaghi. Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Toppmatch borta mot Hammarby under söndagen. 

Då får IFK Göteborg klara sig utan August Erlingmark, 21 – men Sebastian Eriksson är spelklar. 

– Jag vill gärna inte vara utan båda, säger tränaren Poya Asbaghi. 

De båda centrala mittfältarna är ordinarie i IFK Göteborg och har precis som hela laget imponerat den här säsongen. Unge Erlingmark har gjort 19 matcher från start och veteranen Eriksson tog en tröja i somras och är noterad för nio starter. 

Men Erlingmark har till och från under året haft problem med sjukdom och tvingades tidigare i veckan lämna återbud till U21-landslagets samling. Han är fortfarande inte helt kry och fanns inte med på lördagens träning på Kamratgården. 

– Men han har börjat friskna till, säger Poya Asbaghi. 

21-åringen är dock inte med i matchtruppen som åker till Stockholm. 

 

”Han har haft tuffa träningar”

Sebastian Eriksson fanns inte med på fredagens träning. Det är oklart vad exakt det var för fysiska problem som satte stopp. 

– Jag vill inte säga fel så jag säger inte för mycket, men det var en säkerhetsåtgärd. Han har haft tuffa träningar. Vi vilade honom i dag, säger Poya Asbaghi. 

Eriksson tränade dock som vanligt under lördagen och är uttagen i matchtruppen. 

– Både ”Seb” och August har varit väldigt viktiga för oss och vi vill gärna ha dem så friska som möjligt till en sådan här match. Jag hoppas att i alla fall en ska kunna spela. Jag vill gärna inte vara utan båda.

Sedan tidigare är Patrik Karlsson Lagemyr och Rasmus Wikström långtidsskadade (korsband), men en glädjande nyhet för de blåvita är att Noah Alexandersson har snörat på sig fotbollsskorna igen. 

– Han har tränat för fullt hela veckan utan att ha fått något ordentligt bakslag. Det är klart att han inte är hundraprocentig, men han är tillbaka i alla fall, säger Poya Asbaghi. 

Stormatcher väntar

Tankar annars inför Hammarby? 

– Om jag var en objektiv åskådare skulle jag tycka att det här var en väldigt rolig match att titta på, inte bara med tanke på tabelläget utan också för att det är två lag som verkligen kommer att utmana varandra.

Blåvitt är med i toppstriden, men har ett marigt spelschema. Förutom Hammarby väntar Sirius (h), AIK (b), BK Häcken (h), Malmö FF (b), Djurgården (h), Elfsborg (b) och Östersund (h). 

– Det var tufft vid den här tiden även i fjol, men då spelade vi med kniven mot strupen. Nu är läget mer tacksamt och vi har allt att vinna, säger Poya Asbaghi.