Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Mitt mest förlösande mål på flera år”

Robin Söder firar med vänsterspringaren Victor Wernersson. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Robin Söder får en go kram. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

2-1-nick – med bara sekunder kvar. 

Robin Söder, 28, fixade tre poäng till IFK Göteborg. 

– Mitt mest förlösande mål på flera år, säger anfallaren. 

Det blev ett jättedrama på Bravida arena. 1-1 på resultattavlan – och båda lagen gick för segern in i det sista. 

Med bara någon minut kvar fick BK Häcken hörna. Den gav inte utdelning och i stället kontrade gästerna. Victor Wernersson fick från vänsterkanten till ett perfekt inlägg till inhopparen Robin Söder, som skarvnickade in bollen bakom Peter Abrahamsson. 

Direkt efter avsparken blåste domaren av matchen. 

– Jätteskönt att få vinna och avgöra i slutet så klart. Jag försökte se om det dök upp någon yta... eller, jag försökte bara träffa bollen om jag ska vara ärlig, haha, säger Söder, som annars inte är helt nöjd med Blåvitts prestation på Hisingen. 

– Det känns som att Häcken är bättre i andra halvlek också även om vi kanske har bäst målchanser sett över 90 minuter. Men vi får inte matchen riktigt dit vi vill och hittar inte de lösningarna vi vill. Vi blev nedtryckta och tappade bollen i dumma lägen. Vi spelade på kropp på anfallarna i stället för att skicka längre på yta så att vi kunde komma upp med laget. Små detaljer, men för oss hade det varit viktigt att få fast bollen högre upp. 

”Kändes som vår hemmaplan”

Lasse Vibe gjorde 1-0 i första halvlek, Alexander Jeremejeff kvitterade från nära håll i andra med 20 minuter kvar. 

– Det är slarvigt och kändes onödigt. Vi ska helt enkelt ligga närmare där och ha bättre koll när de slår frisparken snabbt. 

Robin Söder och de andra blåvita firade vinsten med supportrarna. 

– Det kändes nästan som vår hemmaplan i dag... eller, det brukar ju vara så här. Det känns riktigt härligt och som att vi ändå förtjänade de här tre poängen. 

Lagkaptenen Sebastian Ohlsson längst fram jublar med Benjamin Nygren, André Calisir och Robin Söder. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborg är nu uppe på andra plats i tabellen, åtminstone tillfälligt. Laget har i de tre senaste matcherna mött Malmö FF (0-0), Hammarby (0-0) och BK Häcken (2-1). 

– Sett till spelschemat så känns det som att vi fick ut väldigt mycket i de två första matcherna även om vi gärna hade vunnit dem. Häcken gör en fin match i dag. Fem poäng på de här tre matcherna, på förhand tar man det alla dagar i veckan. 

Hur firar du det här? 

– Nu ska jag hem och bara ta det lugnt. Det blir så otroligt mycket på en gång. Det är fotboll, säger Robin Söder med ett leende.