Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Min magkänsla säger att det är ett bra steg”

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: AMIR NABIZADEH/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jesper Karlsson är såld och kommer att lämna allsvenskan.

Efter 1-1 mot Djurgården berättar han om känslorna inför att lämna Elfsborg, och vem han tror kan ersätta honom i laget.

– Magkänslan säger att det kan vara ett bra steg, säger han.

Jesper Karlsson är klar för nederländska AZ Alkmaar, men fanns likväl på plats i startelvan när Elfsborg mötte Djurgården borta på lördagen. Detta efter en hektisk fredag. 

– Det var bara att gå upp 05 och åka dit. Jag gjorde läkarundersökningen och träffade laget, tränaren, läkarna, allihop. Sedan skrev jag på, så jag kom hem ganska sent också. Det var en lång dag, säger Karlsson. 

Varför väljer du att gå just dit? 

– Jag vet att de har haft koll på mig redan innan, och så fort jag hörde AZ kändes det rätt i magen. Det var inget svårt val faktiskt. Jag har alltid tänkt att jag vill spela i Holland, jag gillar deras sätt att spela fotboll.

Den här säsongen har du blivit bättre i defensiven, finns det någon risk att det blir mer full fart framåt där?

– Nej. Jag pratade med dem i går och jag tror att det är mycket det de har kollat på, och varför jag kanske inte har kommit i väg tidigare. Försvarsspelet är viktigt, så jag tror att de har kollat väldigt mycket på båda delar. 

– Vi får se hur det blir, men magkänslan säger att det kan vara ett bra steg.

Karlsson är kvar i Elfsborg fram till antingen den 17 eller den 27 september, beroende på hur det går för AZ Alkmaar i Champions League-kvalet.

”Hjärtat slår för Elfsborg”

Det har rapporterats att Elfsborg får omkring 27 miljoner för Jesper Karlsson, och det har rått delade meningar om huruvida det är tillräckligt för en spelare i hans ålder och av hans kaliber. Han själv säger att han är glad om han kan hjälpa klubben ekonomiskt.

– Det är klart, jag har varit här ett bra tag nu och mitt hjärta slår för Elfsborg så det är bara kul att de får in pengar. Sedan får man tänka på corona också som gör att det kanske sjunker en del. Men jag är ändå nöjd, säger han.

Vem ser du som din ersättare? 

– Oj. Det får du fråga Jimmy om men det är många duktiga. Jacob Ondrejka, en ung kille, jag ser mycket i honom. Så får han spela och få upp självförtroendet så tror jag att det kan bli en bra spelare. Jeppe Okkels också, lite tid och självförtroende där med så tror jag att det kan bli bra.