Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mervan Celik: ”Är besviken på Alm”

Häckens Mervan Celik före Kalmars Piotr Johansson . Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Andreas Alm. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mervan Celik, 28, hoppade in och låg bakom BK Häckens seger. 

Men han är inte nöjd med speltiden. 

– Jag är besviken på Andreas Alm. Vi får se vad som händer i sommar, säger han. 

Mervan Celik öste in mål under försäsongen, men har inte fått starta en enda match i allsvenskan. BK Häcken, utan avstängde Paulinho, hade svårt att skapa vassa lägen hemma mot Kalmar FF. 

Med knappa halvtimmen kvar fick Celik chansen. Minuten senare låg han med en fin framspelning till Kari Arkivuo bakom anfallet som ledde fram till Ahmed Yasins segermål. 

Celik var inblandad i det mesta, vann bollar och drog på sig en varning. 

Efteråt fick han beröm av tränaren Andreas Alm. 

– Mervan kommer in och har assist till assisten, sätter fart, jobbar jäkligt hårt och är duktig, säger BK Häcken-tränaren som vet att mittfältaren/anfallaren inte är nöjd med speltiden. 

– Han är besviken. Det var Johan Hammar och Nasiru (Mohammed) också. Jag kan räkna upp alla. Det är så det är och så det funkar. Startar man inte är man besviken. Man är i en konkurrenssituation med andra.

Alm: Media har inte det samvetet

Redan i mars i samband med semifinalen mot Djurgården i svenska cupen uttryckte Mervan Celik sitt missnöje över uteblivna minuter på planen i tv. 

– Då blev det viralt på något sätt, men det är exakt samma situation som förra året. Samma försäsong och allt. Det slutade med att jag spelade honom i sju matcher under säsongen och han gjorde ett mål, men ingen media kom och frågade varför han inte gjorde mål då. Det är en gammal diskussion. Han är en jättebra spelare, men jag har ansvar för vad som händer efteråt också. Media har inte riktigt det samvetet, säger Andreas Alm. 

Mervan Celik gladdes åt de tre poängen och att BK Häcken är med i toppen, men säger att situationen på sikt inte är hållbar. 

– Hisingen är mitt ställe, det är här jag är född och uppvuxen. Jag spelar i BK Häcken, det svider när jag inte är på planen och hjälper laget. Jag vet att folket är besviket också i och med att jag inte spelar så mycket. De lider med mig, det är jobbigt. 

Celik: Det går inte för min del 

Hur funkar dialogen med Alm? 

– Den funkar. Han har sina argument och jag mina. Vi har snackat en del. Det är som det är och det är klart jag är besviken på honom, jag spelar inte så mycket som jag och många tycker att jag borde få göra. Det är klart jag är besviken, men jag kör på och tränar på bra för att ge mig själv rättvisa när jag väl får chansen, som i dag till exempel.

Är du sugen på att byta klubb i sommar?  

– Sugen och sugen... jag kan inte sitta på bänken. Det går inte för min del, vi får se vad som händer i sommar.