Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mats Grens ilska: ”Det är omöjligt”

Foto: C More
Foto: C More
Foto: C More
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

NORRKÖPING/STOCKHOLM. IFK Göteborg förlorade efter 4 minuter och 54 sekunder av skräckartade tilläggsminuter.

Efter matchen klev Mats Gren ner på gräsmattan för att ta ett snack med domarna.

– Det är omöjligt att lägga på en minut för maskning. Helt omöjligt, säger Gren efter matchen.

Det är tungt att vara Blåvit just nu. Laget harvar på i nedre halvan av tabellen och har tappat ledning efter ledning i slutminuterna. 

Mot IFK Norrköping hände det på nytt. När fjärdedomaren höll upp skylten som visade fyra tilläggsminuter hade IFK Göteborg ledningen med 1-0.

I första tilläggsminuten kvitterade David Moberg Karlsson på straff.

I den femte tilläggsminuten skickade Kasper Larsen in 2-1 för IFK Norrköping. 

Efter matchen gick en frustrerad Mats Gren ner till planen för att ta ett snack med domaren Bojan Pandzic. 

– Jag ställde en enkel simpel fråga om varför han la till en minut på tilläggstiden. Det var min enkla simpla fråga, säger Mats Gren efter matchen.

Gren: ”Omöjligt att lägga till en minuts maskning”

– Vi har tittat på tilläggstiden. Det finns kanske tio till femton sekunder efter deras mål. Men deras andra mål kommer efter 4,54. Jag vet inte var han hittar den minuten, det ska bli väldigt roligt att höra efter att han kollat på det själv. 

Blev han irriterad på dig för att du kom in på planen?

– Jag stod ju inte ens inne på planen. Jag stod bredvid. Och jag ställde bara en simpel fråga. Jag skällde inte ens. Det är omöjligt att lägga på en minut för maskning. Helt omöjligt. 

David Boo Wiklander var också irriterad efter slutsignalen. 

 – Ibland kanske man inte ska vara ärlig. Så jag säger att vi gör en bra prestation och spelar borta mot ett lag som slåss om SM-guld. Stundtals har vi bra mycket mer boll än vad de trodde att vi skulle ha. Vi spelar enligt plan. De skapar så klart ett par vassa chanser, men det gör topplag, säger Boo Wiklander.

Var ärlig i stället.

– Nej, det kommer jag inte kunna vara.

Jo.

– Nej, absolut inte. Men ja. Vi har hamnat i botten och behandlas därefter kan jag väl säga.

Är det tilläggstiden du tänker på?

– Dels det, men sen, jag vet inte vad det är vid sista målet. Jag står bredvid Victor (Wernersson), han blir helt överkörd tycker jag. Även på tv-bilderna ser man det. Jag hoppas att domarna står skymda, för att, ja det är trist. Men det är absolut ingen ursäkt. Vi ska stänga matchen, det är vårt jobb. Vi får ta med oss vårt passningsspel och sättet vi rör oss för varandra, kämpar och sliter, säger David Boo Wiklander. 

Är det tröttsamt att ta med sig positiva tendenser från matcher som den här?

– Det är klart. Vi håller inte hela vägen in. Vi har mött lag i de nedre regionerna och ska stänga till. Men det är samma här. Vi gav oss verkligen chansen. Vi får inte vara för bedrövade.

– Vi som har varit med i de här situationerna tidigare vet att vi måste lyfta oss. Blir vi för negativa finns det bara en väg. Det är nedåt i seriesystemet. Det vägrar vi. Det accepterar vi inte.

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell