Marcus Berg tränar med IFK Göteborg

Landslagsanfallaren Marcus Berg tränade under fredagen med IFK Göteborg.
Foto: JOEL MARKLUND/BILDBYRÅN
Marcus Berg i Blåvitt senast det begav sig.
Foto: LENNART REHNMAN

Marcus Berg, 33, har länge ryktats tillbaka till IFK Göteborg.

Under fredagen var han med och tränade med Blåvitt.

– Han har fått tillåtelse av Krasnodar att träna med oss, säger Kennet Andersson.

De blåvita fansen har i flera års tid väntat på att deras guldhjälte från 2007, landslagsanfallaren Marcus Berg, ska återvända till klubben.

I oktober 2019 kunde GT berätta att Marcus Berg köpt en villa i Långedrag för 34 miljoner kronor – en av de dyraste privatbostäder som någonsin har sålts i Göteborg. Det var något som spädde på ryktena om att anfallaren faktiskt var på väg tillbaka till Blåvitt.

På första maj lär IFK Göteborg-fansens förhoppningar om att så ska bli fallet öka än mer – för under fredagen tränade nämligen anfallaren med laget, vilket Göteborgs-Posten var först med att rapportera.

Kennet Andersson bekräftar

Sportchefen Kennet Andersson bekräftar för GT.

– Han har fått tillåtelse av Krasnodar att träna med oss, men det får inte vara någon kontakt så det blir uppvärmningsövningar bara. Han hänger nog här nästa vecka också, säger Kennet Andersson

Vad, och om, Marcus Bergs närvaro på träningen var en indikation på var han tänker sig sin fotbollsframtid återstår att se.

På träningen syntes också den förra mittbacken Carl Starfelt, som i somras lämnade för ryska Rubin Kazan, Watfords Pontus Dahlberg och Marcus Bergs kollega från guldsäsongen 2007, Mattias Bjärsmyr.

– Alla är ju välkomna hit. Det är väldigt kul att de vill vara här. Det är inte lätt att bara komma in så här, men jag tycker att de ser bra ut allihop. Det var en jädrigt kul träning i dag, säger Kennet Andersson. 

Andersson: En drömdag

Några U19-spelare tränade med A-laget samtidigt som U19-laget körde på planen bredvid, följt av U-17 laget. 

– Plus då de som är ute i Europa som är med oss nu. En drömdag att kolla på vår verksamhet. Man njuter. Nu är det bara den lilla saken kvar med matcherna, haha, fortsätter sportchefen.