Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marcus Berg närmare flytt till IFK Göteborg

Marcus Berg är nära IFK Göteborg, enligt GT:s uppgifter.
Foto: INQUAM PHOTOS / REUTERS BILDBYRÅN
Berg i Blåvitt-tröjan 2007.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON / TT

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Marcus Berg, 33, är nära en återkomst till IFK Göteborg.

Enligt GT:s uppgifter är landslagsanfallaren aktuell för en flytt till Blåvitt till sommaren.

– Det kan jag inte kommentera, säger IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson.

Marcus Bergs hus i Långedrag.
Foto: MARKUS WULCAN

GT har tidigare berättat om Marcus Bergs husköp i Göteborg. Fotbollsstjärnan har köpt en villa i Långedrag för drygt 34 miljoner kronor – en av de dyraste privatbostäder som någonsin har sålts i Göteborg. 

Han och hustrun Josefine Ringblom Berg, som varit med i den uppmärksammade realityserien ”Playmakers” på TV4 som handlar om spelarfruar och livet bakom kulisserna, äger 50 procent var.

Husköpet har naturligtvis spätt på spekulationerna om att Marcus Berg är aktuell för spel i IFK Göteborg igen och familjen syns allt oftare i stan. Enligt GT:s uppgifter firade han nyår i den vackert belägna villan. 

När anfallaren nyligen hade ett par dagar ledigt lade han upp en bild på sig själv på Instagram när han och barnen åkte spårvagn. 

– Det finns ingen deadline på hur länge vi ska bo utomlands, har han tidigare sagt.

Marcus Berg.
Foto: HENRIK ISAKSSON / TT

Flytt till sommaren

Men enligt GT:s uppgifter är Marcus Berg nu nära en flytt till Blåvitt. IFK Göteborg och landslagsanfallaren närmar sig varandra och en övergång är aktuell till sommaren.

– Det kan jag inte kommentera. Vi vet precis som alla andra att han köpt ett nytt hus, inte så långt från mitt faktiskt, det är det jag kan kommentera, säger Blåvitts sportchef Kennet Andersson och fortsätter:

– Även om vi skulle förhandla eller inte så kommenterar vi inte det.

Kontraktet med Krasnodar går ut i juni.

Marcus Berg lämnade Blåvitt 2007 och har sedan dess bott utomlands. Han har representerat klubbar som Groningen, Hamburg, PSV Eindhoven och Panathinaikos.  

Men de riktigt stora pengarna har han tjänat i Al Ain i Förenade Arabemiraten där han gjorde 46 mål på 60 matcher under två säsonger. Enligt Fotbollskanalen var det avtalet totalt värt minst 60 miljoner kronor efter skatt. Sedan i somras representerar han den ryska klubben Krasnodar. Enligt uppgifter har han nu en nettoårslön på omkring 20 miljoner kronor.


Hör alla detaljer om Marcus Berg och mycket mer i podcasten Disco & Noa i podcastspelaren!