Marcus Berg målskytt i sin Blåvitt-comeback

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Marcus Berg hade gjort ett mål. 

Amin Sarr hade gjort två mål. 

Men till slut var det Alexander Jallow som blev stor matchhjälte när han satte 3-2 i den 84:e matchminuten. 

– Två segrar i rad, och det var ett tag sen IFK gjorde det. Så sätt kan jag inte vara annat än nöjd, säger Mikael Stahre. 

Oscar Wendt och Marcus Berg spelade båda från start för första gången sedan de skrev på comebackskontraktet tidigare under sommaren. 

Men matchen började med en mardröm. För trots det stora bollinnehavet så var det Mjällby som tog ledningen. Amin Sarr, som i fredags lånades ut från Malmö FF, löpte fri och placerade bollen bakom en chanslös Giannis Anestis. 

Berg: ”Alldeles för dåligt”

Göteborg, som tog en efterlängtad seger senast, forcerade för ett kvitteringsmål, och i den 40:e matchminuten kom 1-1. Sebastian Eriksson skruvade dit ett inlägg som Kolbeinn Sigthorsson nådde högst upp på. Men trots 1-1 var Marcus Berg missnöjd efter första 45. 

– Vi får inte till det sista och det måste vi fixa. De (Mjällby) får ett gratismål som vi inte ska släppa, det är alldeles för dåligt. Nu är det bara att köra, säger anfallaren i Discovery Plus. 

I den andra halvleken utvecklades matchen till superdrama.  Marcus Berg nickade in 2-1, men glädjen blev kortvarig. Amin Sarr klev återigen fram och kvitterade minuter senare. 

Stahre: ”Vi har lite att jobba med”

Där och då såg matchen ut att sluta 2-2. 

Men i den 84:e matchminuten fick Alexander Jallow bollen i straffområdet, vände in och drog iväg bollen i bortre till 3-2. Blåvitt höll sedan undan och säkrade andra raka segern. 

– Mjällby är bra i andra i kombination med att vi är svaga. I 2-2-läge är Mjällby närmare en seger än IFK Göteborg. På grund av olika anledningar får vi ändra i våran form. Jag tror att trebackslinjen räddar oss från en förlust – och tog oss till seger, säger Mikael Stahre och fortsätter: 

– Två segrar i rad, och det var ett tag sen IFK gjorde det. Så sätt kan jag inte vara annat än nöjd. Vi har lite att jobba med, men vi har sex poäng på två matcher. Det går åt rätt håll.