Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Många målchanser när Varberg förlorade i cupen

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Två bollar i virket,

Fler missade chanser.

Men Varberg förlorade cupmatchen mot Hammarby klart med 1–5.

– Det var riktig gladfotboll. 10–7 hade kanske varit rättvist, säger Varbergs tränare Joakim Persson till C More.

Nästan 15000 fanns på läktarna på Tele 2 när Varbergs Bois klev in i svenska cupen för att möta Hammarby.

Och hallänningarna, som i år ska göra sin första säsong i allsvenskan, hade inga planer på att försöka fegspela sig till poäng mot förra årets allsvenska topplag Hammarby.

Träffade både ribba och stolpe

Att Hammarby genom Aron Johannsson och Alexander Kačaniklić gjorde både 1–0 och 2–0 i första halvlek satte ordentlig fart på Varbergs offensiv efter en halvtimma.

Först prickade det senaste nyförvärvet Monday Samuel, som blev spelklar på förmiddagen matchdagen, ribban innan Astrit Selmani fullföljde med att nicka returen i mål.

Målet dömdes dock bort på grund av offside på en medspelare.

Bara två minuter senare fick Selmani en ny chans – och prickade stolpen.

Mönstret höll i sig genom matchen.

”Kommer att bjuda på show”

Båda lagen gjorde massor av misstag i försvaret och när de hade bollen på mittplan. Båda skapade chanser, Hammarby skapade dock fler än Varberg.

– Vi blev synade. Det var som E6:an i vårt försvarsspel. Till en del berodde det på att vi mötte bättre spelare än vi har mött tidigare, säger Joakim Persson till C More.

Med 24 minuter kvar fick Varberg äntligen ett mål genom Alexander Johansson. Men då hade Hammarby gjort ytterligare två och avslutade med att göra 5–1 på stopptid.

– Det positiva är att vi skapar chanser. Det andra får vi jobba på. Men vi kommer att bjuda på show i alla fall, säger Joakim Persson.