Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Man vill ju alltid pinka in sitt revir”

Emil Salomonsson får se upp med Paulinho. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Poya Asbaghi. Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN

IFK Göteborg går för andra raka derbysegern. 

Men ställs mot ett formtoppat BK Häcken med Paulinho i spetsen. 

– Jag undrar varför han inte har varit i ett bra lag utomlands, säger Poya Asbaghi. 

Blåvitts tränare vet vad som väntar på Bravida Arena i kväll. 

– Vi möter ett jäkligt bra fotbollslag. Det är inte så stor skillnad på Häckens elva och AIK:s elva om man ska prata ren kvalitet. Offensiven när de släpper loss är riktigt bra, då är de sylvassa. Därför de kan vinna med 5-0 och 6-0. Har de gjort ett mål och motståndarna måste framåt och blottar sig bakåt... då har de Paulinho och de här som kanske är bäst i allsvenskan på att utnyttja ytor, säger Poya Asbaghi. 

”Han har en fördel av det”

BK Häcken har fem segrar på de sex senaste matcherna i allsvenskan och Paulinho toppar skytteligan på 14 fullträffar (tillsammans med Linus Hallenius), brassens målmässigt bästa säsong i karriären. 

– Han kan gå in i många lag i Europa. De tyckte jag redan för några år sedan. Han har väldigt mycket på sin repertoar och där måste vi vara noggranna, fortsätter Blåvitts tränare. 

Om Paulinho gör sex mål till i allsvenskan är han BK Häckens bäste målskytt någonsin i landets två högsta serier. Jonas Henriksson toppar nu på 85 mål. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Blåvitts högerytterspringare Emil Salomonsson är sannolikt den som främst ska hålla ett extra öga på Paulinho. 

– Man får inte ge honom tid och utrymme. Han har ett bra tillslag och är kvick. Han ligger bakom mycket ihop med Jeremejeff och Irandust. Det får inte bli en match på hans villkor, men han har en fördel av konstgräset. På gräs blir det mer duellspel, nu måste jag flytta fötterna ännu snabbare för att hinna med, säger Salomonsson. 

Stjärnsmäll i fjol

Han var med i fjol när Blåvitt blev totalt överkört på Bravida Arena (0-4). 

– Det var en tung historia. Det är inte många kvar i klubben som var med då, haha, men vi som var det vill definitivt få revansch. Man vill alltid pinka in sitt revir och det är goare att vinna på motståndarnas hemmaplan. Och en bortamatch i Göteborg är bra, det blir kul att ta bussen till Hisingen, fortsätter skåningen. 

NI är elva i tabellen, Häcken är åtta med en match mindre spelad. Hur mycket betyder derbyt egentligen? 

– Det är extremt viktigt för oss. Vi kan ta tre poäng och distansera oss från de andra lagen där nere. Gör vi en bra vecka (AIK på torsdag, Hammarby nästa måndag) kanske vi kan snegla uppåt på riktigt. 

När lagen möttes på Gamla Ullevi i våras vann Blåvitt med 2-1. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!