Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Man vill jävlas med det laget man möter”

Debuten i U21-landslaget är avklarad. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
August Erlingmark gör en stark säsong. Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. IFK Göteborg laddar om efter uppehållet. 

Nu vill laget störa Djurgårdens jakt på guldet. 

– Man vill jävlas med det laget man möter, säger August Erlingmark, 21, som också ger sin syn på flyttryktena. 

Han fick äntligen göra debut i U21-landslaget och startade mot både Island (5-0) och Luxemburg (3-0). Dessutom nätade han i den förstnämnda matchen. 

– Det har varit en väntan, så det var kul. Jag är väldigt glad över att vi tog sex poäng och att jag fick spela och göra mål och poäng. Det är inte så vanligt nuförtiden, säger August Erlingmark. 

– Det ger mig lite självförtroende och det tar jag med mig. Det är inte så långt kvar på säsongen, man får njuta så länge det varar. 

På måndagskvällen tar sjundeplacerade IFK Göteborg emot Djurgården hemma på Gamla Ullevi. Ett Djurgården som i allra högsta grad slåss om SM-guldet. 

– Roligt som fan ska det bli. En publikmatch med mycket på spel.  Det är inga konstigheter att det är en på papperet betydelselös match för oss. Vi vill visa att vi är ett lag att räkna med även nästa år.

Sju nya gubbar 

Spelar det någon roll för dig var SM-guldet hamnar? 

– Nej, men man vill ju jävlas med det laget man möter. Vi försökte mot AIK och Malmö (förluster), nu är det dags för Djurgården. Det kommer att bli kul. 

Det är stor skillnad på det IFK Göteborg som i mitten av april förlorade mot Djurgården borta. Med avstängde André Calisir inräknat blir det sju nya gubbar som springer in på Gamla Ullevis hybridgräsmatta. 

– Jag såg några klipp från den matchen och tänkte på att halva laget är borta, men så är det i fotbollen. Vi har tagit steg och blivit bättre på andra saker, som speluppbyggnaden. Nya spelare har kommit in med andra kvaliteter. Vi har hittat ett bra system som passar alla spelare, säger August Erlingmark. 

Det ryktas om att belgiska klubbar vill ha dig i vinter. Kommentar? 

– Jag har inte hört något. Det är Stefan (Selakovic, agenten) som sköter det. Jag fokuserar på här och nu så får vi se. 

”Har ingen brådska”

Är du redo att flytta utomlands? 

– Svårt att säga, men ja, det tycker jag väl. Nuförtiden går det fortare att komma utomlands, men jag har ingen brådska utan trivs skitbra här. Jag har etablerat mig, får spela mycket och tycker att jag utvecklas varje dag. Man kommer hela tiden på nya saker i spelet man kan göra.