Sebastian Eriksson deppar efter förlusten. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Sebastian Eriksson deppar efter förlusten. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

”Man vill aldrig torska hemma”

Publicerad

GÖTEBORG. 37 hemmamatcher i rad utan förlust.

Mot Djurgården sprack Blåvitts mäktiga hemmasvit.

– Det är klart att det är tråkigt, man vill aldrig torska hemma, säger lagkaptenen Sebastian Eriksson efter 1–3 mot Djurgården.

Ingen i Blåvitt ville snacka bort förlusten.

– Djurgården var bättre över 90 minuter. Det är inget att snacka om, säger Sebastian Eriksson.

Däremot blev det en del snack om hybridmattan på Gamla Ullevi. 

Håller med kaptenen

Vid 0–1-målet halkade Emil Salomonsson rejält när han skulle rensa bort bollen, som Kerim Mrabti sen tryckte in bakom Pontus Dahlberg i Blåvitts mål.

– Det blir två-tre sådana här situationer i varje match. Gräset bara släpper. Vi har varit här och påtalat det tidigare, det ska inte vara så. Vi halkar hundra gånger oftare här än på vår egen hybridmatta på Kamratgården, säger Eriksson.

– Men det var inte bara vi som halkade, det gjorde Djurgårdens spelare också. Så det är inget vi skyller på.

Emil Salomonsson håller med sin lagkapten.

– Det har hänt så hela säsongen. Det såg väldigt dråpligt ut vid första målet. Jag såg ut som en division tusen-spelare. En sån boll som jag missade vid 1–0-målet slår jag bort alla dagar i veckan. Jag hade mina längsta dobbar, var beredd på att det kunde hända. Ändå hände det, säger han.

Nykomponerad backlinje

Drabbar det alla?

– Nej. Det är mest de tyngre spelarna och de som trycker ifrån rejält för att sätta fart, svarar Salomonsson.

Ni hade en nykomponerad backlinje där August Erlingmark spelade i mitten från start för första gången. 

– Det var inte den lättaste matchen att debutera i som mittback, Djurgården är riktigt bra. Och vi får inte glömma att August bara är 19 år, han gjorde det jättebra. Men Kim Källström är skicklig på att hitta ytorna bakom backlinjen, det är inte lätt för någon att stoppa de bollarna, säger Emil Salomonsson.

Sviten är spräckt

Sebastian Eriksson var besviken på att hans lag aldrig kom i gång ordentligt och släppte för enkla mål.

– Vi var väldigt nöjda med att vi kunde göra 1–1 i sista minuten i första halvlek, då fick vi ett bra hopp om att göra en bra andra halvlek. Så gör dom två snabba, enkla mål istället. Då orkade vi inte riktigt odla vårt spel, säger han.

Nu är sviten spräckt, den stannade vid 37 matcher utan förlust på Gamla Ullevi. 

– Det var en fin svit. Vi är starka hemma. Nu är det bara att börja på en ny, säger Sebastian Eriksson.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag