Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Målvakten förlänger – efter sensationella comebacken

Häcken slog Falkenberg med 4-1.
Christoffer Källqvist.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Häckens sportchef Sonny Karlsson.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han hade inte gjort en allsvensk match på 2,5 år när han nyligen gjorde sensationell comeback mellan stolparna.

Nu förlänger Christoffer Källqvist, 36, sitt kontrakt med BK Häcken.

– Vi är nöjda med hur det har fungerat och kommer köra vidare på samma sätt även över nästa år, säger sportchefen Sonny Karlsson.

På grund av ihärdiga höftproblem tvingades Christoffer Källqvist för ett år sedan avsluta sin elitsatsning efter nästan två decennier som målvakt i BK Häcken.

Då hade han inte spelat en allsvensk match sedan april 2017.

I stället blev ”Krickan”, som han kallas, målvaktstränare i Hisingsklubben.

Men när Häcken tog emot Falkenberg den 1 september i år var 36-åringen sensationellt tillbaka i målet.

Anledningen var att den ordinarie förstemålvakten Peter Abrahamsson var avstängd och andrekeepern Jonathan Rasheed skadad.

Häcken vann matchen med 4–1 och Källqvist hade en relativt lugn eftermiddag på Bravida arena.

Källqvist i matchen mot Djurgården den 9 april 2017.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Han håller som målvakt”

Nu meddelar Hisingsklubben att Christoffer Källqvist förlänger sitt kontrakt och kommer att kombinera rollen som målvaktstränare med att vara tredjemålvakt även nästa år.

– Så småningom är planen att Krickan ska övergå till att enbart vara målvaktstränare men än så länge tycker vi att det även fungerar att han är tillgänglig som målvakt. Det syntes inte minst mot Falkenberg att han håller som målvakt, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

”Krickan” gläds åt kontraktsförlängningen.

– Jag tycker vi har fått bra snurr på det. Nu har det ju blivit mest träning med Peter med tanke på ”Jontes” (Jonathan Rasheed) skada men det känns som att vi har hittat ett bra sätt att jobba tillsammans på som vi kan köra vidare med, säger han.