Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmö FF ute efter Blåvitts lagkapten

Sebastian Ohlsson. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Sebastian Ohlsson, 26, är i sitt livs form. 

Nu jagas Blåvitts lagkapten av flera klubbar – en av dem är Malmö FF, enligt GT:s uppgifter. 

– Det är inte aktuellt, säger han. 


Sebastian Ohlsson är en offensiv spelare i grunden, men har i år skolats om till högerback. 

– Jag är väldigt nöjd med säsongen så här långt, absolut. Framför allt med tanke på att det är mitt första halvår som högerback. Jag tar steg hela tiden. Samtidigt känner jag att det finns många saker att jobba på, säger han dagen efter derbysegern mot BK Häcken (2-1). 

Förhandlingar om ett nytt kontrakt med IFK Göteborg är inledda och spelaren har fått ett kontraktsförslag. Det nuvarande avtalet löper ut efter säsongen och han har ett bra förhandlingsläge. 

– Allt det där sköter min agent. Jag försöker att inte tänka så mycket på det. Spelschemat har varit tajt. Vi får se vad som händer, men jag trivs väldigt bra i IFK Göteborg. Det är en ära att vara kapten och jag kan givetvis tänka mig att stanna. Samtidigt är det alla spelares dröm att testa proffslivet utomlands någon gång. Men då ska det vara något bra också, inte bara för att det är utanför Sverige, säger Sebastian Ohlsson. 

”Många klubbar intresserade” 

Vad vet du om intresset? 

– Jag vet att det finns många klubbar som är intresserade, men jag vill inte veta vilka så länge det inte är något konkret. Då är det bättre att inte veta. 

Enligt GT:s uppgifter finns det flera utländska klubbar som följer 26-åringen, samt ett par allsvenska toppklubbar. En av dem är alltså Blåvitts största sportsliga rival Malmö FF, som inför 2018 värvade Sören Rieks när kontraktet med Blåvitt hade gått ut. 

I sommar flyttar Andreas Vindheim till Sparta Prag och MFF söker en ersättare på högerkanten, trots att man har Eric Larsson och Jo Inge Berget som alternativ på den positionen. 

Segerjubel efter derbyt på Hisingen. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Men Sebastian Ohlsson, som är blåvit sedan barnsben, kan inte tänka sig att flytta till en allsvensk konkurrent. 

På en fråga om Malmö FF svarar han: 

– Det är inte aktuellt. Ska jag flytta på mig så är det utomlands som gäller. Nej, någon annan allsvensk klubb är inte aktuellt. 

Kennet Andersson, operativ styrelseledamot i Blåvitt, säger så här om lagkaptenens framtid: 

– Klart vi vill ha kvar honom och det vet han redan. 

Ahmed Yasin kramar om Sebastian Ohlsson efter utvisningen i derbyt. Foto: ADFAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Armbåge i ansiktet 

I derbyt fick Sebastian Ohlsson en armbåge i ansiktet av BK Häckens Ahmed Yasin, som drog på sig ett rött kort. 

– Käken är okej i dag faktiskt. Jag har ont i några tänder och läppen är lite blå, men annars är det okej. Jag vet att han inte gjorde det medvetet, det var en olyckshändelse. Jag låg inte ner för att han skulle få rött kort utan för att det gjorde sjukt ont. Och jag drog ju i honom fult i förstaläget, det var bara att ta ett gult kort för att stoppa kontringen, säger Ohlsson.