Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Att hålla nollan här är ganska så svårt”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Alexander Faltsetas blev utvisad.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Det blev en mållös historia i söndagens första allsvenska derby.

Häcken hade det målchansmässiga övertaget men Giannis Antestis storspelade i Göteborgs mål.

– Att hålla nollan på Bravida arena är ganska svårt, få lag gör det. Ur det perspektivet får vi vara nöjda, säger Poya Asbaghi.

Det var Häcken som var nära flera gånger om men Göteborgsderbyt på Bravida Arena slutade mållöst.

Leo Bengtsson avslutade i fritt läge, Jasse Tuominen nickade över i ett ännu friare läge och Daleho Irandust kom fri i andra halvlek.

Giannis Antestis höll IFK Göteborg kvar i matchen med flera vassa räddningar. 

IFK Göteborgs farligaste målchans kom i första halvlek när Giorgi Kharaishvili tog sig in i straffområdet. Men georgierns avslut täcktes undan av försvarare.

”Två lag som inte ville förlora”

I slutet av matchen visades Alexander Faltsetas ut och och Göteborg fick chansen att trycka på med en man mer. Men Blåvitt lyckades inte skapa några större målchanser och matchen slutade mållöst.

– På det stora hela var det två lag som inte ville förlora i dag, säger experten Alexander Axén i Kanal 5.

Jakob Johansson gjorde sina första 90 minuter efter sin korsbandsskada.

– Vi vill ha tre poäng även om det är en tuff match och Häcken har varit starka hemma. Sen är det klart att känslan är mycket bättre nu än vad den var efter matchen mot Falkenberg, säger han.

Tränaren Poya Asbaghi är inne på samma spår.

– Att hålla nollan på Bravida arena är ganska svårt, få lag gör det. Ur det perspektivet får vi vara nöjda. Sen är det klart att vi vill vinna, och ur det perspektivet känns det surt.

Faltsetas: ”Tycker man ska få trycka till...”

Alexander Faltsetas visades ut i den 90:e minuten när han kom sent in i en duell på mittplan. Han tycker att det hade räckt med en varning när han i stället fick syna det röda kortet.

– Lite sen är jag och kommer in från sidan på mittplan. Vad ska jag säga? Jag tycker det är lite tufft. Han (domaren) har en annan åsikt än jag har och bilderna jag har sett. Han tycker jag går in med två sulor rakt framifrån men det är bara att acceptera, säger Faltsetas.

Är du förvånad?

– Ja verkligen. Så känner jag, sedan är det... många vet vem jag är och hur min spelstil är. Å andra sidan är det derby och då tycker jag att man ska få trycka till lite extra.

Diskussionerna började på innerplan och pågick sedan hela vägen ner i omklädningsrummet.