Målgesten som Crespo Kamara hoppas ska bli en vana i allsvenskan i år. Foto: BOBBO LAUHAGE / STELLA PICTURES BOBBO LAUHAGE
Målgesten som Crespo Kamara hoppas ska bli en vana i allsvenskan i år. Foto: BOBBO LAUHAGE / STELLA PICTURES BOBBO LAUHAGE

”Målgesten ska bli rutin i allsvenskan”

Publicerad

GÖTEBORG. Crespo Kamara, 25, gjorde sitt första allsvenska mål för säsongen.

Han firade det genom att kasta sig på marken tillsammans med tre lagkamrater.

– Jag hoppas att den målgesten ska bli en rutin i allsvenskan, säger den glädjestrålande Häcken-anfallaren.

Crespo Kamara fick avbryta förra säsongen i förtid. Det gick inte att träna bort det så kallade höjdhopparknät.

Han opererades i september och har steg för steg kommit tillbaka och tagit en plats längst fram i Häcken.

– Fysiskt och mentalt är jag tillbaka. Det har egentligen bara varit målen som har saknats, säger anfallaren från Sierra Leone.

Väldigt viktigt att göra mål

När bollen kom från Viktor Lundberg i första halvlekens tilläggsminut tvekade aldrig Crespo, han drog till direkt med vänstern mot bortre stolpen.

– Det var ett väldigt viktigt mål, säger han. Vi gjorde det alldeles före pausen och då ändrades förutsättningarna. Dalkurd blev tvunget att jaga, säger han.

Hur viktigt var det för dig själv att få göra ett mål?

– Väldigt, väldigt viktigt. Jag får en bra känsla när jag gör mål. Och nu hoppas jag att det kommer en ketchupeffekt, säger han.

Backen nickade tillbaka

Målet var en intränad variant där backen Emil Wahlström söker Crespo som ska brösta ner till den släpande Viktor Lundberg.

Nu fick inte Häcken-anfallaren tag på bollen, det var istället Dalkurd-backen Kebba Seesay som med Crespo framför sig nickade till Lundberg.

– Vi har tränat mycket på det, för att framförallt använda den varianten mot lag som backar hem mycket, säger Kamara.

Målgesten som följde på 1–0-målet visade Häcken-spelarna första gången i cupmatchen mot Värnamo 18 februari.

Faltsetas började lägga sig

Då var det 1–0-skytten Dalaho Irandust som drog i gång tillsammans med upphovsmannen Alexander Faltsetas.

Idén fick spelarna under träningslägret i Dubai då Alexander Faltsetas låg i den positionen (helt stilla på magen med armarna tryckta mot kroppen) när mittbacken vid ett tillfälle ryckte lakanet av sin sovande lagkamrat.

Därefter började Faltsetas lägga sig så på olika ställen. I hissar, på restauranger och i en taxi bland annat.

”Den ska bli en rutin”

Det blev till den galna målgesten på Bravida arenas konstgräsmatta där Crespo Kamara kastade sig först och följdes av Viktor Lundberg, Kari Arkivuo och Paulinho.

Aktionen genomfördes trots att både Alexander Faltsetas och Dalaho Irandust var avstängda mot Dalkurd.

– Den målgesten ska bli en rutin. Jag hoppas att ni ska få sen den varje vecka, säger Crespo Kamara.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag