Foto: THOMAS JOHANSSON/TTFoto: THOMAS JOHANSSON/TT
 Foto: THOMAS JOHANSSON/TT
Foto: THOMAS JOHANSSON/TTFoto: THOMAS JOHANSSON/TT
 Foto: THOMAS JOHANSSON/TT

Lasse Nilsson frälste Elfsborg efter kaoset

Publicerad

Elfsborg var på väg mot ett svidande poängtapp mot jumbon AFC Eskilstuna. 

Men precis i slutet av matchen klev Lasse Nilsson fram och frälste boråsarna med sitt 2-1-mål. 

Det har stormat rejält kring Elfsborg den senaste tiden. För en vecka sedan gick BT ut med att spelartruppen tappat förtroendet för tränaren Magnus Haglund och ville få honom sparkad. 

– Det håller inte längre. Tränaren får inte spelarna med sig och glädjen känns bortblåst, sa en källa till tidningen då.

Kort därefter åkte Elfsborg på en riktig käftsmäll mot Sirius och läget var minst sagt prekärt för Haglund. 

Nilsson räddade Elfsborg

Och det såg länge ut att bli ännu värre. För på torsdagen välkomnade Elfsborg nykomlingen och tabelljumbon AFC Eskilstuna till Borås arena, och det var AFC som började bäst. Jorgen Horn fällde Mohamed Turay i straffområdet och Ferid Ali tog säkert hand om den efterföljande straffen. 

Efter en dryg timmes spel så kunde Joakim Nilsson kvittera för Elfsborg, men det såg länge ut som att Boråslaget skulle få nöja sig med en pinne. 

Men i den 89:e minuten räddade Lasse Nilsson när han placerade in 2-1 med ett skott utanför straffområdet.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag