Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han flyttar hem – på väg till Blåvitt

Jakob Johansson var den som sköt Sverige till VM 2018 i Ryssland genom sitt mål mot Italien. Men en korsbandsskada höll honom borta från mästerskapet.Foto: FRANK AUGSTEIN/AP TT NYHETSBYRÅN
Jakob Johansson har köpt hus i Stenungsund norr om Göteborg.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT NYHETSBYRÅN

Ett nyinköpt hus står och väntar och familjen planerar att flytta hem i sommar. 

Det innebär att Jakob Johansson, 29, med största sannolikhet kommer att skriva på för IFK Göteborg. 

– Blåvitt är ett hett alternativ, säger landslagsmittfältaren. 

29-åringen rehabtränar sin korsbandsskada nere i Frankrike och har kommit halvvägs. Inom någon vecka ska han börja jogga. 

– Det rullar på bra tycker jag. Snart har det gått fyra månader och jag springer på ett speciallöpband där jag inte använder hela min kroppsvikt. Det är skönt att känna att det går framåt, säger Jakob Johansson, som tidigare berättat att han helst kör hela rehaben på samma ställe. 

Kontraktet med Rennes går ut till sommaren och Jakob Johansson har tidigare aviserat att han funderar på att flytta hem för att starta om karriären, precis som nära vännen Robin Söder framgångsrikt gjort.

Har köpt hus i Stenungsund

Nu kan GT berätta att han och familjen har köpt ett hus norr om Göteborg, närmare bestämt i Stenungsområdet varifrån det går utmärkt att pendla till Kamratgården. Planen är att flytta hem till sommaren.  

– Bra spionarbete, haha. Men ja, det stämmer att vi har köpt ett hus och det känns jätteroligt och bra. Vi har redan fått tillträde och var där lite över nyår, men vi kommer ju inte flytta dit i dag. Men vi kommer säkert att fixa och dona där till sommaren. Tanken är absolut att vi ska bo där permanent på sikt, säger Jakob Johansson, som spelade i Blåvitt 2007-2014 innan han skrev på för AEK Aten i Grekland. 

Förhandlar du med IFK Göteborg om ett kontrakt? 

– Inga kommentarer. Du får prata med Blåvitt om det. Men jag har en väldigt bra dialog med klubben och det är ett hett alternativ. Men vad som händer till sommaren är inte klart. Jag har inte pratat med Rennes om en förlängning, men det vore direkt oproffsigt att stänga några dörrar. 

Du har tidigare sagt att du funderar på att flytta hem för att börja om. 

– Ja, det känns som att det är det jag förmedlat, men när och vad det blir får vi se. Men återigen, Blåvitt är absolut ett hett alternativ. 

Jakob Johansson.Foto: ANDREAS L ERIKSSON/BILDBYRÅN

Blåvitt: ”Extremt intressant”

Enligt GT:s uppgifter pågår förhandlingar och allt talar för att parterna når en lösning. Om det går enligt planerna får IFK Göteborg ett mycket starkt tillskott på det centrala mittfältet. 

Blåvitts assisterande sportchef Pontus Farnerud säger sig vara omedveten om Jakob Johanssons husköp, men bekräftar dialog med landslagsmannen. 

– För oss handlar nästan allt om hur mycket spelaren själv vill spela i IFK Göteborg. Vi vill ha spelare med rätt mentalitet och en ödmjukhet över att vara en del av IFK Göteborg. Vi har haft och har fortfarande en tajt budget och vi kommer inte äventyra vår ekonomi för en enskild spelare oavsett vem det är. IFK Göteborg som förening kommer alltid i första hand, säger Farnerud och fortsätter: 

– Med det sagt så är vi givetvis medvetna om att Jakob Johanssons kontrakt går ut i sommar och självklart ser vi Jakob som en extremt intressant spelare och karaktär för IFK Göteborg.