Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar USA – men flyttar inte till Blåvitt

Gustav Svensson har gjort sitt i USA.
Foto: JOSHUA BESSEX / AP TT NYHETSBYRÅN
Svensson under gruppspelsmatchen mot Mexiko i VM 2018.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det blir ingen återkomst i IFK Göteborg för Gustav Svensson. 

Mittfältaren lämnar USA och Seattle Sounders för en ny sejour i Kina och Guangzhou R&F, enligt uppgifter till Sportexpressen. 

Parterna är nu detaljer från en överenskommelse och affären väntas bli offentlig inom kort om inget oförutsett inträffar.

De första uppgifterna om en flytt till Kina för mittfältaren kom i mellandagarna, då kinesiska Titan Sport publicerade information om att Svensson var högaktuell för en återkomst till Guangzhou. 

Klubben har sedan Svenssons senaste sejour 2016 bytt namn, men tillhör fortfarande landets toppskikt. 

Svensson återvände i dagarna till Göteborg och meddelade så sent som under söndagen att han skulle lämna ett besked om sin framtid ”ganska snart”. 

Gustav Svensson återvänder till Kina

Nu kan SportExpressen avslöja att 33-åringen inte återvänder till IFK Göteborg, utan lämnar Seattle och MLS för spel i sin nygamla klubb Guangzhou R&F. 

Parterna är detaljer från att vara helt överens, och om inget oförutsett inträffar kommer affären att offentliggöras inom den närmaste tiden. 

Den EM-aktuelle mittfältaren väntar i nuläget på visum till Kina för att kunna resa dit och slutföra affären.